Foto: DELFI
Ogres novada domes mājaslapā trešdien, 23.aprīlī, ievietota publikācija ar pašvaldības atvainošanos vietējiem medijiem, "Ogrenet" un "Ogres Vēstis Visiem", par februārī publiskoto rakstu, kurā medijus vaino melos. Dome rakstu atsauc.

Februārī publicētajā rakstā abiem medijiem pārmesta "sistemātiska un mērķtiecīga Ogres novada pašvaldības apmelošana". Apgalvots, ka abos medijos publicētais raksts "Dokumenti par Pūķes "uzvaru" pašvaldības konkursā iznīcināti" liecina, ka žurnālistiem domes opozīcijas politiskās intereses būtiskākas par objektīvu notikumu atspoguļošanu.

Kā teikts pašvaldības mājaslpā ievietotajā publikācijā "Pašvaldība atsauc rakstu un atvainojas", Valsts izglītības attīstības aģentūra marta vidū veikusi pārbaudi par mediju un pašvalības strīdus ābola - ES finansēta izglītības projekta - īstenošanu, proti, dokumentāciju, un atklājies, ka Ogres novada pašvaldība, iznīcinot projekta koordinatores ziņojumus, ir pārkāpusi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likuma pārejas noteikumus.

Slēdzienā teikts, ka Ogres novada dome nav nodrošinājuši atbilstošu projekta dokumentācijas uzglabāšanu. Tādējādi Ogres dome atsauc 2014.gada 12.februārī publicēto rakstu ""Ogrenet.lv" un "Ogres Vēstis Visiem" apmelo Ogres novada pašvaldību" un atvainojas abu plašsaziņas līdzekļu redaktoriem un darbiniekiem, kā arī novada iedzīvotājiem un lasītājiem par nepatiesu apgalvojumu publicēšanu un sabiedrības maldināšanu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!