Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra trešajā kārtā spēkosies ar vēl vienu spāni Alvertu Montanjesu.

Kā zināms, Gulbis Barselonas turnīrā izlikts ar devīto numuru un pirmajā kārtā viņam nebija jāpiedalās. Savukārt otrajā kārtā otrdien viņš ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:1) uzvarēja Spānijas tenisistu Danielu Himeno-Traveru, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 104.vietu.

Par trešās kārtas sasniegšanu šobrīd Gulbis nopelnīja 45 ATP ranga punktus.

Tikmēr 33 gadus vecais Montanjess, kurš šobrīd ir 59.labākais tenisists pasaulē, turnīru uzsāka no pirmās kārtas, kurā viņš ar 7-6 (7:4), 6-2 pieveica kvalifikācijas sacensības pārvarējušo spāni Marku Lopesu, kurš ATP rangā atrodas 1014.pozīcijā. Savukārt otrajā kārtā Montanjess trešdien ar 7-6 (7:5), 6-3 uzvarēja Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas, kurš ATP rangā šobrīd ir 22.pozīcijā.

Gulbis ar Montanjesu savā starpā tikušies četras reizes, trijos gadījumos panākumu izcīnot latvietim. Abu pēdējā tikšanās bija 2010.gadā, kad Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā Gulbis bija pārliecinoši labāks ar 7-5, 6-1.

Kopā šosezon latvietis uzvarējis 16 no 23 ATP sērijas mačiem. Gulbis ieņem 15.vietu ATP čempionu rangā, kurā tiek ņemti vērā tikai šī gada rezultātim bet kopējā ATP rangā vairākas nedēļas saglabā 23.vietu.

Gulbis Barselonas turnīrā startē piekto reizi karjerā. Sekmīgākais viņam bijis 2010.gads, kad tika aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn latvietis sākotnēji pārvarēja kvalifikāciju un pēc tam pārvarēja arī divas pamatturnīra kārtas, tāpēc šoreiz viņam jāaizstāv 55 pasaules ranga punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!