Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ilggadējā Latvijas futbola izlases pussarga Jura Laizāna lēmums pārtraukt profesionālās gaitas un pārcelties uz Krievijas premjerlīgas čempionāta klubu "Krasnodar", lai nodarbotos ar futbolistu selekcijas darbiem, nebija nepārdomāts, izteicies pats spēlētājs.

Jaunumi, ka Laizāns nolēmis noslēgt profesionāļa gaitas, aizejot arī no titulētā Latvijas futbola kluba "Skonto", valsts medijus pāršalca šī mēneša sākumā.

"Neteiktu, ka lēmums bija pieņemt steigā un pēkšņi. Kaut kas nākotnē būtu jāpieņem jebkurā gadījumā, un tad saņēmu interesantu piedāvājumu," UEFA mājaslapā internetā citēts Laizāns. "Visu apsvēru, analizēju un piekritu. Esmu pateicīgs "Krasnodar", jo tas ir ļoti nopietns un ambiciozs klubs. Darbs tajā man šķiet liels izaicinājums."

Laizāns uzsvēra, ka viņam bija svarīgi palikt futbolā, jo jebkuram spēlētājam pēc karjeras beigām palikt šajā sporta veidā ir liela veiksme.

"Jā, šobrīd sevi veltu Krievijas futbola klubam. Taču, ja būs interese iesaistīties arī mūsu [Latvijas] futbola saimniecībā, būšu gatavs palīdzēt, cik vien spēju," atzina Laizāns.

Laizāns "Skonto" komandā uz palikšanu atgriezās 2012.gada vasarā, bet pērn augustā viņš pēc ilga pārtraukuma atgriezās arī Latvijas izlasē. Kopumā valstsvienības rindās pussargs paguva aizvadīt 113 spēles, kuru laikā guva 15 vārtus.

Valstsvienībā Laizāns ir aizvadījis trešo lielāko spēļu skaitu. Viņu apsteidz vienīgi Vitālijs Astafjevs un Andrejs Rubins.

Laizāns "Skonto" komandas rindās virslīgā aizvadīja 137 spēles, 17 Eirokausu mačus un 17 spēles Latvijas kausā. Viņš šīs komandas rindās sāka arī 2010. un 2011.gada sezonas, tomēr to gaitā allaž pārcēlās uz Krievijas pirmo līgu - attiecīgi Belgorodas "Saļut" un Voroņežas "Fakel".

Pussargs arī šo sezonu iesāka "Skonto" komandā, taču vēlāk mačiem vairs netika pieteikts.

Laizāns 2005.gadā kļuva par pirmo un pagaidām vienīgo Latvijas futbolistu, kurš ieguvis kādu no Eiropas klubu turnīru kausiem, kopā ar CSKA triumfējot UEFA kausa izcīņā.

Latvijas izlases rindās pussargs piedalījās 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!