Foto: F64

Latvijas kausa izcīņas futbolā finālu trešdien otro reizi vēsturē sasniedza "Jelgavas" komanda, kas pagarinājumā ar 1:0 savā laukumā pieveica "Liepāju".

Spēlē Jelgavā vienīgie vārti tika gūti 107.minūtē, kad izcēlās Vladislavs Kozlovs.

Šī bija pirmā spēle šosezon, kas tika aizvadīta uz Zemgales Olimpiskā centra dabīgā seguma, tomēr zālājs joprojām nav labā kvalitātē, kas pasliktināja arī mača kvalitāti. Kaut momenti bija abām komandām, pamatlaikā vārti tā arī netika gūti.

Uzvaras vārtus "Jelgava" guva otrā pagarinājuma pirmajā minūtē, kad "Jelgava" bija precīza pretuzbrukumā - Maksima Daņilova sitienu liepājnieku vārtsargs Raivo Varažinskis atvairīja, bet pirmais pie bumbas bija Kozlovs, ieraidot to vārtos. Atlikušajā laikā liepājnieki izmisīgi uzbruka mājinieku vārtiem, turklāt jau kompensācijas laikā "Jelgavu" glāba vārtu stabs, dodot dramatisku panākumu.

Šajā mačā 50 minūtes nospēlēja arī "Liepājas" komandas prezidents Māris Verpakovskis, kuram šis bija otrais mačs pēc karjeras atsākšanas.

"Jelgava" līdz šim vienīgo reizi finālā spēlējusi 2010.gadā, kad pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Jūrmala-VV" komandu.

Tikmēr vairs nepastāvošā "Liepājas metalurga" komanda, kuras saistības pārņēmusi "Liepāja", Latvijas kausa finālā spēlēja iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas, bet trofeju pēdējo reizi izcīnīja 2006.gadā.

Lai kvalificētos UEFA Eiropas līgas turnīram, "Jelgavai" obligāti būs jāuzvar fināla mačā.

Otrajā pusfināla cīņā valsts vicečempione "Skonto" samērā pārliecinoši ar 4:0 (3:0) pieveica Daugavpils klubu "Daugava".

Spēles rezultātu jau 11.minūtē atklāja Vjačeslavs Isajevs, brīdi vēlāk Vladislavs Gutkovskis ar skaistu sitienu panāca jau 2:0, bet trešos vārtus pirmā puslaika beigās guva Artjoms Osipovs, realizējot 11 metru soda sitienu.

Otro puslaiku Daugavpils klubs aizvadīja pārliecinošāk, tāpēc "Skonto" guva vairs tikai vienus vārtus, kad 83.minūtē mājinieku kombināciju noslēdza Valērijs Šabala.

"Skonto" Latvijas kausa finālu sasniegusi vien otro reizi pēdējo septiņu gadu laikā. Iepriekš tas notika 2012.gadā, kad arī izcīnīja trofeju. Savukārt Daugavpils klubs iepriekšējo reizi finālā spēlējis 2008.gadā, kad arī spēja triumfēt.

Kā ziņots, ceturtdaļfināla mačos šomēnes "Skonto" Kauguros ar rezultātu 2:1 Rīgas klubu derbijā uzvarēja "Daugavu", "Liepāja" savu skatītāju priekšā ar 2:1 pārspēja "Jūrmalu", bet "Jelgava" Rīgā ar 2:0 uzvarēja pirmās līgas klubu "Gulbene". Tikmēr kausa izcīņas ceturtdaļfinālu nespēja pārvarēt pērnā gada sacensību uzvarēja un pašreizējā valsts čempionvienība "Ventspils", kas izbraukumā ar 1:2 zaudēja Daugavpils klubam "Daugava".

Turnīra fināls paredzēts 21.maijā.

Šajā turnīrā tiek izspēlēta ceļazīme uz nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībām, kuras ieguvēja noteikšanai tiks ņemti vērā arī pagājušās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta rezultāti. "Skonto" klubam, kuram pēc sudraba medaļu izcīnīšanas pagājušās sezonas Latvijas čempionātā pienākas ceļazīme uz UEFA Eiropas līgas turnīru, neizpildīto saistību dēļ ir liegts nākamajā sezonā šajā turnīrā startēt.

Pašreizējā Latvijas kausa īpašniece ir "Ventspils", kas pērnā gada finālā "Skonto" stadionā papildlaikā ar rezultātu 2:1 pārspēja "Liepājas metalurgu".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!