Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas prestižā futbola turnīra pusfināla pirmajā spēlē Madrides "Real" ar rezultātu 1:0 (1:0) savā laukumā pārspēja aizvadītā sezonas sacensību uzvarētājus Minhenes "Bayern.

Madrides "Real" komandas labā uzvaras vārtus guva Karims Benzemā. Nākamnedēļ notiks pusfinālu atbildes spēlēs, un finālā iekļūst uzvarētājs divus maču summā.

Mača iesākumā pārsvars piederēja "Bayern" komandai, un 14.minūtē Arjens Robens neizmantoja labu sitiena pozīciju. Brīdi vēlāk arī Mario Mandzukičam bija iespēja, bet uzreiz sekojošajā pretuzbrukumā Karims Benzemā pēc teicamas Fabiu Koentrau piespēles raidīja bumbu vārtos – 1:0. Krištianu Ronaldu minūti pēc gūtajiem vārtiem sita virsū pretinieku vārtsargam ar galvu. Pēc šīm epizodēm "Real" sāka darboties drošāk un biežāk devās pretuzbrukumos, un vienā no tiem Ronaldu neizmantoja teicamu izdevību no vārtu priekšas. Cīņas ritējums nemainījās – "Bayern" kontrolēja bumbu, bet "Real" devās pretuzbrukumos.

Otrā puslaika sākumā vēl viena iespēja gūt vārtus bija Ronaldu, bet Minhenes komandas vārtsargs Manuels Noiers bija savā vietā un bumbu atvairīja. Nākamajās minūtēs cīņa galvenokārt risinājās laukuma viduszonā un daudz bīstamu pie vārtiem nebija, bet tad "Bayern" atkal sāka uzbrukt arvien biežāk. Līdz ar to Madrides komanda varēja atbildēt ar saviem uzbrukumiem, bet vācu vārtsargs darbojās veiksmīgi. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Tomass Millers raidīja bumbu garām vārtiem, bet drīz pēc tam Mario Gēces sitienu no tuvas distances atvairīja Ikers Kasiljass. Milleram kompensācijas laikā bija vēl viena iespēja izraut neizšķirtu Vācijas klubam, taču aizsargi viņu pēdējā brīdī atbruņoja.

"Bayern" komanda šajā mačā bumbu kontrolēja 72 procentus no spēles laika, izdarot 15 sitienus vārtu virzienā. Tikmēr "Real" prata atbildēt ar deviņiem raidījumiem vārtu virzienā.

Atgādinām, ka otrs pusfināls starp Madrides "Atletico" un Londonas "Chelsea" noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Turnīra fināls plānots 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!