Foto: DELFI

Šī gada pavasarī no amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) turēja aizdomās par norādījumu došanu samazināt personām administratīvos sodus, turpmāk vadīs Kuldīgas policijas iecirkni.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse informēja, ka ir izdota pavēle par Kokina pārcelšanu uz Kuldīgas iecirkni.

VP pavēlē ir noteikts, ka dienesta interesēs uz noteiktu laiku, proti, trim gadiem, lai nodrošinātu efektīvu dienesta pienākumu izpildi, pulkvežleitnante Iveta Būdeniece tiek pārcelta Ventspils iecirkņa priekšnieces amatā, atbrīvojot viņu no tāda paša amata Kuldīgas iecirknī.

Savukārt pulkvežleitnants Kokins ar šo pašu pavēli tiek pārcelts priekšnieka amatā uz Kuldīgas iecirkni, atbrīvojot viņu no Ventspils iecirkņa priekšnieka amata.

Pavēle stājas spēkā ar 23.jūliju, kad amatpersonām jāsāk dienests jaunajās darbavietās.

Komentārus saistībā ar kriminālprocesu, kuru pret Kokinu bija sācis KNAB, policija nesniedz.

Kā ziņots, KNAB šī gada janvārī sāka kriminālprocesu pret Kokinu, turot viņu aizdomās par to, ka viņš devis norādījumus padotajiem nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus. Viņam tika piemērots drošības līdzeklis - aizliegums pildīt amata pienākumus, līdz ar to viņš no amata tika atstādināts.

Neminot personas vārdu, KNAB izplatītajā paziņojumā presei informēja, ka birojs janvārī sācis kriminālprocesu pret Ventspils iecirkņa amatpersonu par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Izmeklēšanā bija noskaidrojies, ka amatpersona, pārsniedzot piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, pēc vairāku personu lūguma devusi norādījumus Ventspils iecirkņa amatpersonām nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus par izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē vai nepamatoti atbrīvot personas no administratīvā soda.

Aizdomās turētajai personai tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu nostiprināšanu, kriminālprocesā ir veiktas atsevišķas procesuālās darbības.

Kokins par Ventspils policijas iecirkņa priekšnieku kļuva 2011.gada vasarā. Pirms tam viņš bija Ventspils Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!