Foto: F64
Šī gada pirmo pusgadu "Citadeles" grupa noslēgusi ar 14,4 miljonu eiro neauditēto peļņu, kas ir par 74% vairāk nekā 2013.gada pirmajā pusgadā un par 6% vairāk nekā 2013.gadā kopā.

Bankas "Citadele" valdes loceklis Aldis Paegle paziņojumā medijiem informē, ka patlaban novērojama stabila un pakāpeniska rezultātu uzlabošanās visos segmentos - rezultātu būtiski neietekmē atsevišķi darījumi vai īstermiņa efekts. Arī eiro ieviešanas ietekme ir bijusi mazāka, nekā gaidīts.

"Līdz ar to var teikt, ka trīs gadus īstenotais attīstības plāns ir ieviests un sāk nest rezultātus," komentē Paegle.

Latvijas ekonomika pakāpeniski turpina augt, pamazām uzlabojas arī iedzīvotāju maksātspēja, un daļa klientu spēj dzēst savas saistības pat pilnībā. Tādējādi šī gada pirmajā pusgadā "Citadeles" grupas izveidoto uzkrājumu apmērs ir bijis mazāks nekā iepriekšējā gadā, skaidro Paegle.

"Mēs redzam, ka "Citadelei" ir liels izaugsmes potenciāls. Banka ir gatava nākamajam attīstības posmam un pozitīvi raugās uz nākotnes perspektīvām," komentē bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

"Citadeles" grupas neauditētie dati liecina, ka 2014.gada pirmajā pusgadā grupas kopējie aktīvi ir 2,6 miljardi eiro. Grupas kredītportfelis ir 1,1 miljards eiro, bet noguldījumu portfelis - 2,2 miljardi eiro.

"Citadele" piedāvā banku, finanšu un kapitāla pārvaldības pakalpojumus. "Citadeles" grupas pamata tirgus ir Baltijas valstis - Latvija, Lietuva un Igaunija. Banka "Citadele" ir vienīgais "American Express" sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt "American Express" maksājumu kartes.

Banka "Citadele" tika dibināta 2010.gadā, restrukturizējot valsts pārņemto "Parex banku". Patlaban Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

2013.gadu banka "Citadele" noslēdza ar 15,2 miljonu eiro peļņu, savukārt "Citadeles" grupa pērn nopelnīja 13,7 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka pašlaik tiek meklēts investors bankai "Citadele". Potenciālie pircēji veic apstiprinošo padziļināto bankas izpēti jeb "confirmatory due diligence", un līdz jūlija beigām investori sagatavos pārapstiprināto piedāvājumu, kā arī komentārus un priekšlikumus par piedāvāto pirkuma līguma versiju. Tad process varēs virzīties tālāk, iepriekš žurnālistus informēja Privatizācijas aģentūras Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs.

Privatizācijas aģentūra neatklāj, cik investori turpina strādāt pie šī darījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!