Foto: AP/Scanpix

ASV, Mērilendā kāds pāris arestēts par to, ka turējuši ieslēgtus mājas pagrabā ar autismu slimus 22 gadus vecus dvīņus, vēsta portāls "NBC Washington".

Precētais pāris savus dēlus turējis pagrabā, kur apstākļi līdzinās cietumam.

Pagrabā nav ne mēbeļu, ne elektrība, tikai izklātas segas uz grīdas. Pagrabs odis pēc urīna, un tam bijis tikai neliels logs uz ārpasauli, kā arī pagrabs turēts aizslēgts.

Tēvs gan skaidrojis, ka mēbeles pagrabā nav, jo pagājušā nedēļā pagrabs ticis tīrīts un tāpēc mēbeles ir izvāktas.

Dvīņu vecāki, 57 gadus vecais Džons Lands un 59 gadus vecā Dženisa Landa, šobrīd ir arestēti par ļaunprātīgu izturēšanos pret neaizsargātiem pieaugušajiem – viņu bērniem.

Lai gan arestēti ir abi vecāki, dvīņu māte policijai norādīja, ka viņa nav zinājusi, ka tēvs tur viņus ieslēgtus pa dienu.

Portāls vēsta, ka dvīņi ir mēmi un spēj komunicēt, tikai norādot uz priekšmetiem.

Džons Lands policijai norādīja, ka bērni dažreiz vēlējušies izbēgt, tāpēc viņš ar sievu turējis viņus ieslēgtus, kā arī tēvs norādīja, ka viens no dēliem pirms tam ir sabojājis ūdens sistēmu mājai, lai tas neatkārtotos, viņš bērnus turējis ieslēgtus.
Tēvs arī norādīja policijai, ka bērni turēti ieslēgti no pulksten desmitiem rītā līdz pieciem pēcpusdienā, un tā sešus gadus.

Kad policija tēvam jautāja, kā viņa bērni sazinātos ar vecākiem, ja viņiem kaut kas būtu nepieciešams, Lands norādīja, ka viņa bērni prot skaļi trokšņot, to sadzirdot, viņš ietu paskatīties.

Lendu ģimenes kaimiņiene norāda, ka viņa jau pirms trīs gadiem ziņojusi policijai, ka dvīņi turēti pagrabā, viņa ir pārsteigta, ka tikai tagad policija ir atbraukusi un glābusi šo situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!