Foto: F64
Eiropas Nāciju čempionātā motokrosā, kas augusta beigās notiks Čehijā, Latviju pārstāvēs Rainers Žuks, Artjoms Trofimovs, Tomass Šileika un Kristers Drevinskis.

Kā pavēstījis izlases menedžeris Tomass Cīrulis, šis sastāvs gan vēl var mainīties, ņemot vērā turpmākās sportistu šīs sezonas gaitas.

Žuks un Trofimovs startēs 85 kubikcentimetru klasē (līdz 14 gadu vecumam), Šileika spēkosies 125 kubikcentimetru klasē (līdz 17 gadu vecumam), bet Drevinskis - MX2 klasē (līdz 21 gada vecumam).

MX2 klasē kā galvenie kandidāti uz vietu izlasē iepriekš tika minēti Pauls Jonass un Roberts Justs. Pirms tam izlases vadība bija paudusi cerību, ka Jonass vai Justs būs tās rīcībā Čehijā.

Šileika bija izteikts favorīts uz vietu izlasē 125 kubikcentimetru klasē, savukārt Žuks bija pirmais kandidāts dalībai 85 kubikcentimetru klasē. Otrā pozīcija šajā klasē gan provizoriskajā izlases sastāvā Trofimovam nebija atvēlēta, izlases vadībai sakot, ka par to cīnīsies Ralfs Edgars Ozoliņš, Dmitrijs Goršanovs un Valters Logins.

Kopš 2012.gada sezonas Eiropas Nāciju čempionāta formāts ir mainīts - tajā uzvarētāji tiek noskaidroti jauniešu un junioru klašu ieskaitē. Katru valsti pārstāv četri sportisti - divi 85 kubikcentimetru klasē, viens 125 kubikcentimetru klasē un viens MX2 klasē.

Sacensībās tiek aizvadīti četri finālbraucieni - divos no tiem sacenšas 85 kubikcentimetru klases sportisti, bet atlikušajos divos apvienotā braucienā startē 125 kubikcentimetru un MX2 klases pārstāvji. Katra valsts četru braucienu summā iegūst astoņas individuālās ieskaites, no kurām gala rezultātu veido septiņi labākie rezultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!