Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas pilsētas Ļvivas iedzīvotāji reizi nedēļā ziedo pārtiku un naudu valsts armijas apgādei, novērojusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misija Ukrainā.

EDSO ziņojumā norādīts, ka Ļvivas pilsētas centrā katru nedēļu līdz aptuveni 200 pilsētas iedzīvotāju ziedo pārtiku Ukrainas armijas daļai, kas pašlaik atrodas valsts austrumu daļā. Iknedēļas pārtikas vākšanu organizē vietējā nevalstiskā organizācija (NVO), kas sadarbībā ar reģiona radio staciju to nogādā armijai.

Radio stacijas pārstāvji EDSO novērotājiem arī atzinuši, ka pilsētas iedzīvotāji regulāri vāc naudu armijas atbalstam, kopumā ziedojumos savācot aptuveni 10 000 ASV dolāru, par kuriem iegādāti divi nakts redzamības aprīkojumi, kurus lūdzis Ukrainas armijas 3.bataljons.

Nepieciešamā aprīkojuma trūkums novērots arī Kijevā, kur policijas speciālo spēku vadītājs EDSO novērotājiem atzinis, ka darbinieku nodrošināšana ar ekipējumu ir apgrūtināta.

Jau ziņots, ka starptautiskā novērotāju misija Ukrainā tiks pagarināta par sešiem mēnešiem līdz 2015.gada martam. Šobrīd Ukrainā ir 227 EDSO novērotāji no 41 valsts, kuri sniedz ziņas par drošības situāciju valsts austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!