Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 22. jūlijā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) viesojās Vācijas parlamenta Kristīgi Sociālās savienības delegācija un Vācijas Izglītības un pētniecības ministrijas parlamentārais sekretārs, lai pārrunātu sadarbību duālās izglītības sistēmas ieviešanā, portālu "Delfi" informē IZM pārstāve Edīte Olupe.

Delegācija tikās ar IZM valsts sekretāri Sandu Liepiņu un citām ministrijas amatpersonām. Amatpersonas pārrunāja ne tikai sadarbību duālās izglītības ieviešanā, bet arī sadarbību augstākajā izglītībā un vācu valodas apguvē.

Vācijas pārstāvjus iepazīstināja ar Latvijas pieredzi duālās izglītības sistēmas jeb darba vidē balstītu mācību ieviešanu, kas ir viena no Latvijas izglītības prioritātēm, norāda IZM pārstāve.

IZM pagājušā mācību gada sākumā pilotprojektā ietvaros ir uzsākusi duālās izglītības sistēmu, kas līdz šim ir guvis atsaucību. Ministrija nākamajā mācību gadā šāda veida mācības piedāvās vairāk nekā 20 skolās.

Iepriekšējā mācību duālos izglītības sistēmu apguva 148 audzēkņi, plānots, ka jaunajā mācību gadā to apgūs aptuveni 500 audzēkņi. Un uzņēmumu skaits, kuros jaunieši apgūst profesionālās prasmes, no 29 pagājušajā mācību gadā varētu palielināties līdz 170 nākamajā.

Vācijas delegācijas pārstāvji atzinīgi novērtēja līdz šim īstenoto sadarbību.

Latvijas sadarbība ar Vāciju izglītības jomā tiek īstenota, balstoties uz noslēgtajiem starpvaldību un starpnozaru sadarbības līgumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!