Foto: F64

Valdība šodien piekrita bez atlīdzības nodot Latvijas Universitātes (LU) īpašumā 17 nekustamos īpašumus.

Seši no nododamajiem nekustamajiem īpašumiem pašlaik pieder Izglītības un zinātnes ministrijai, savukārt vēl 11 nekustamie īpašumi Zemesgrāmatā ierakstīti uz valsts vārda LU personā.

Valsts nekustamā īpašuma nodošana LU īpašumā nodrošinās LU Satversmē minēto uzdevumu izpildi - iespēju iegūt akadēmisko un profesionālo augstāko izglītību, veikt fundamentālus un lietišķus pētījumus humanitārajās, dabas, tehniskajās un sociālajās zinātnēs, kā arī organizēt atbilstošu tālākizglītību un interešu izglītību.

LU īpašumā nonāks nekustamie īpašumi Buļļu ielā 5, Tālivalža ielā 1B, Burtnieku ielā 1, Mārstaļu ielā 28/30, Aspazijas bulvārī 5, Lomonosova ielā 1, Skanstes ielā 3, Visvalža ielā 4A, Zeļļu ielā 8, Hipokrāta ielā 1, Jūrmalas gatvē 74/7 un Krišjāņa Valdemāra ielā 48 Rīgā, kā arī Vidus prospektā 36 un Vidus prospektā 38 Jūrmalā.

Minētajās vietās atrodas universitātes mācību telpas, palīgtelpas, dienesta viesnīcas un citi LU nepieciešamie objekti. Turklāt nododamo nekustamo īpašumu apsaimniekošanu jau veic LU.

Nekustamo īpašumu nodošana LU īpašumā nepieciešama, lai nodrošinātu stratēģisko attīstību, efektīvu īpašumu apsaimniekošanu, veicinātu resursu koncentrāciju, dalību Eiropas struktūrfondu un citos universitātei pieejamos projektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!