Foto: AP/Scanpix

Ja Malaizijas lidmašīnas notriekšanas lietā Maskava "nesadarbosies pilnā apjomā un nekavējoties", Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri "tuvāko dienu" laikā draudēs vērsties pret Krieviju ar jauniem soļiem, otrdien paziņojis Nīderlandes vēstnieks ES Pīters de Goijers.

Kopīgā paziņojumā ministri paudīs savu apņēmību "rīkoties, ja pilnā apjomā un nekavējoties netiks īstenota sadarbība", Eiropas Parlamentā sacīja vēstnieks.

"Tas ir dažu dienu jautājums," viņš piebilda. "Šis traģiskais notikums rada pārmaiņu jūru, un mēs sekosim līdzi tam, lai, ņemot vērā šos notikumus, tiek sperti konkrēti soļi," norādīja diplomāts.

Sēru vietā Nīderlandē nākušas dusmas, pēc tam kad tai netika ļauts nekavējoties atgūt bojāgājušo mirstīgās atliekas un attiecībā uz upuru personīgajām lietām tika pieredzēts "absolūts pieklājības trūkums", norādīja Goijers.

Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins sacīja parlamentam, ka viņa valsts krīzē ir sasniegts "punkts, no kura vairs atpakaļceļa nav".

Ceturtdien Austrumukrainā virs Krievijas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!