Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien Juglas stadionā notika Latvijas kausa izcīņas regbijā pirmā un vienīgā ceturtdaļfināla spēle, kurā RK "Ovāls" ar 43:20 (10:10) pieveica "Ežus/EK sistēmas", iekļūstot pusfinālā.

"Sāncenši mūs apspēlēja individuāli ar vieglajiem regbistiem. Man gan patika, kā mēs nocīnījāmies pirmajā puslaikā, taču otrajā daļā uz mirkli pajuka aizsardzība un viņi mūs izraustīja un apskrēja," saka "Eži/EK sistēmas" treneris Juris Straume. "Tomēr es uzskatu, ka mēs parādījām labu cīņassparu, īpaši pirmajā puslaikā. Pietrūka vairāku vieglā gala spēlētāju, jo vairāki ir satraumējušies vai saslimuši."

"Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā. "Eži" vairāk spēlēja kolektīvi, bet mēs individuāli. Spēle gan tikai brīžiem atgādināja īstu regbiju," tā spēli komentēja RK "Ovāls" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs. "Daudz bija abpusēju kļūdu. Otrajā puslaikā, pateicoties individuālajai meistarībai, pa divām reizēm "aizmuka" un guva punktus ar piezemējumiem Dāvis Zagorskis, kurš Latvijas kausa izcīņā pastiprina mūsu rindas, Nauris Bērziņš un Matīss Zalcmanis."

Tagad RK "Ovāls" ir iekļuvis Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, kur 9. augustā mērosies spēkiem ar pagājušā gada finālistiem "Valmieras fēniksu". Otrs pusfināls notiks 8. augustā, un tajā RFC "Livonia" komanda spēlēs pret pašreizējiem kausa īpašniekiem RK "Miesnieki". Kausa izcīņas fināls paredzēts 6. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!