Foto: F64

Otrdien, 22. jūlijā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), apmeklējot konkursa "Jaunais vilnis" atklāšanu Jūrmalā, konkursa dalībniekiem norādījis, ka "Jaunais vilnis" pasauli padarīs labāku, informē Rīgas domes priekšsēdētāja padomnieks Sandris Točs.

Uzrunājot jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" dalībniekus Jūrmalā, Ušakovs sacīja: "Latvijā mēs ļoti labi zinām, kas ir dziesmas spēks. Dziesma mums ir vienmēr palīdzējusi pārvarēt visas grūtības. Dziesma mūsu valstij palīdzēja atjaunot neatkarību. Mēs zinām, ka dziesma var izmainīt pasauli."

"Starptautiskie konkursi, tādi kā "Jaunais vilnis", kurā sanāk jaunie talanti no visas pasaules, var izmainīt pasauli uz labo pusi. Lai mēs dzīvotu pasaulē, kur starp valstīm netiek būvētas mākslīgas sienas, kur nekaro brāļu tautas, kur netiek notriektas pasažieru lidmašīnas! Jūsu konkurss var pasauli padarīt labāku! Tas arī ir mans galvenais vēlējums visiem!" – tā sveica konkursa dalībniekus Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs nolēma otrdien, 22. jūlija, tomēr apmeklēt festivāla "Jaunais vilnis" atklāšanu Jūrmalā. Galvaspilsētas mērs šādi rīkojies aiz cieņas pret "Latvijai izdevīgā" pasākuma rīkotājiem, jo viņam kļuvis pretīgi noskatīties uz politisko balagānu, kas savērpts ap šo pasākumu.

Ušakovs savā "Facebook" kontā norādija, ka šogad nebija plānojis doties uz "Jaunais vilnis" atklāšanu, jo ne mūzika, kas tiek izpildīta konkursā, ne arī lielais "tusiņš" neesot viņa "formāts", turklāt šim vakaram viņam jau bijuši citi plāni.

"Man ir pretīgi skatīties uz visu balagānu, kas izvērties ap konkursu. Ministri, kuri netradicionāliem līdzekļiem cīnās ar saviem psiholoģiskajiem kompleksiem un priekšvēlēšanu bailēm. Nacionālisti, kuri svin uzvaru pār krievu imperiālismu blondīnes Valērijas personā. Skatoties uz to, kļūst kauns," pauda Ušakovs.

Uz konkursu "Jaunais vilnis" viņš apņēmās doties "aiz cieņas pret cilvēkiem, kuri organizē Latvijā šo mums pašiem tik izdevīgo pasākumu". "Un tajā pašā laikā, kā pienākas viesmīlīgiem saimniekiem, teikšu "laipni lūgti" visiem Latvijas viesiem, kas šajās dienās atbraukuši uz Jūrmalu," savā "Facebook" profilā rakstīja Rīgas domes priekšsēdētājs.

Kā vēl vienu iemeslu Jaunā viļņa apmeklēšanai Ušakovs norādīja, ka Latvijai ir vajadzīgas labas, abpusēji izdevīgas ekonomiskās attiecības ar Krieviju. "To labi zina un saprot mūsu partneri Eiropā - gan Francijā, gan Vācijā, gan Itālijā, gan Austrijā, gan kaimiņu Somijā. Es negribu, lai priekšvēlēšanu drudzis kaitētu manas valsts interesēm," paziņoja Rīgas mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!