Foto: stock.xchng

Krievijas Valsts domes deputāti Valērijs Raškins un Sergejs Obuhovs, kas parlamentā pārstāv kompartiju, vērsušies pie Jūrmalā tradicionāli notiekošā popmūzikas festivāla "Jaunais vilnis" organizatoriem Igora Krutoja un Aleksandra Rumjanceva ar ierosinājumu pārcelt festivālu uz Krievijas okupēto Krimu, šādi reaģējot uz Latvijas varasiestāžu aizliegumu iebraukt valstī dažiem Krievijas estrādes māksliniekiem

"Gadījumā, ja šie Krievijas māksliniekiem un Krievijai kopumā aizvainojošie ierobežojumi tiks paturēti spēkā, lūdzam Jūs izskatīt iespēju festivālu rīkot nevis Jūrmalā, bet kādā no Krievijas Federācijas piejūras pilsētām (piemēram, Krimas teritorijā), kur mākslinieki nesaskarsies ar pazemojošiem aizliegumiem un ar diskrimināciju politisko uzskatu dēļ," teiks deputātu pieprasījumā, kas publicēts kompartijas mājaslapā.

Okupētās Krimas kultūras ministre Arina Novoseļska, komentējot šo situāciju, sacīja, ka reģiona varasiestādes ir gatavas piedāvāt koncertu laukumus konkursa rīkošanai.

"Kas attiecas uz "Jaunā viļņa" rīkošanu Krimā, tad mēs par visu esam priecīgi un jebkuram radošam projektam Krimā esam gatavi līdzdarboties," sacīja amatpersona.

Krievijas Krasnodaras novada gubernators Aleksandrs Tkačovs jau iepriekš bija ierosinājis "Jauno vilni" pārcelt uz Sočiem, bet Kaļiņingradas gubernators Nikolajs Cukanovs uz Svetlogorsku Baltijas jūras krastā.

Jau ziņots, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot Krievijā plaši pazīstamajiem estrādes māksliniekiem Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Kobzons Latvijas "melnajā sarakstā" nonācis jau otro reizi.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, ES, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!