Foto: AFP/Scanpix

Vismaz 15 cilvēki gājuši bojā un vairāk nekā 150 ievainoti, kad Izraēlas izšauts lādiņš ceturtdien trāpījis ANO vadītā skolā Gazas joslā, kur civiliedzīvotāji nākuši patverties no apšaudēm un kaujām, atsaucoties uz Gazas veselības ministriju, vēsta telekanāls "Al Jazeera".

Tikmēr kopējais bojāgājušo palestīniešu skaits Izraēlas ofensīvā, kas 8. jūlijā sākta ar mērķi pārtraukt raķešu uzbrukumus Izraēlas teritorijai, sasniedzis 805, bet vairāk nekā 5250 ir ievainoti, liecina Gazas amatpersonu sniegtie dati. Vairums bojāgājušo esot civiliedzīvotāji.

Aculiecinieki stāsta par "asiņu peļķēm" ANO skolā, kur no karadarbības bija patvērušās ģimenes, raksts raidsabiedrība BBC. Uzbrukumu skolai nosodījis ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns.

Tikmēr kāds avots Izraēlas armijā "Al Jazera" informējis, ka skolas tuvumā fiksēta palestīniešu kaujinieku raķetes palaišana, kas vārēja nokrist uz civiliedzīvotāju patveršanās vietu.

ANO organizācijas Gazā pārstāvji norāda, ka Izraēlai bija nodotas precīzas skolas atrašanās koordinātes, lai tā netiktu pakļauta apšaudēm. Runasvīrs Kriss Giness "Al Jazeera" nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt, vai skolas tuvumā atradušies "Hamas" kaujinieki, bet norāda, ka abām pusēm ir jārespektē ANO objekti.

Izraēla arī iepriekš ir uzbrukusi ANO skolām, apgalvojot, ka tās par patvērumu izmanto kaujinieki, skaidro "Al Jazeera". Savukārt ANO ir kritizējusi kaujiniekus, ka tie skolas izmanto par patvērumu sev un ieročiem.

Tikmēr aculiecinieki stāsta, ka ceturtdien cietušajā skolā neviena kaujinieka neesot bijis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!