Foto: Shutterstock
Dienā gubu lietus mākoņi atsevišķos rajonos atnesīs pērkona lietusgāzes, iespējama arī krusa, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs lēns vējš 1-5 m/s, kas negaisa laikā brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +27...+32 grādi, bet vietām termometra stabiņš pakāpsies līdz +33 grādiem.

Izmaiņas laika apstākļos gaidāmas nedēļas otrajā pusē, kad Latvijai no rietumiem pietuvosies zema spiediena ieplaka, atnesot plašas pērkona lietusgāzes, brāzmainu vēju un gaisa temperatūras pazemināšanos - piektdien gaisa temperatūra dienas laikā nepārsniegs +22...+27 grādus.

Savukārt brīvdienās strauji atgriezīsies karstums - vējam iegriežoties no austrumiem, dienvidaustrumiem teritorijā ieplūdīs sauss un karsts gaiss. Gaisa temperatūra nakts laikā gaidāma +19...+24 grādu robežās, bet dienā būs ļoti stiprs karstums: gaisa temperatūra būs +30...+34 grādi.

Karstā un sausā laika ietekmē daudzviet saglabājas ļoti augsta mežu ugunsbīstamība. Tā nedaudz mazināsies nedēļas otrajā pusē, bet brīvdienās tā atkal pieaugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!