Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) negaisa laikā līdz šim devies 22 izbraukumos saistībā ar vētras radītiem postījumiem, informēja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

Kā pastāstīja Vetere, 11 gadījumos glābēji devušies novākt kokus, kas uzkrituši uz ceļa braucamās daļas, bet vienā gadījumā koks uzgāzies uz automašīnas. Vēl pieci izbraukumi bijuši uz vietām, kur koks uzgāzies uz elektrības vadiem, bet trīs gadījumos koks ir aizlūzis, radot apdraudzējumu cilvēku dzīvībai vai veselībai.

Savukārt Inčukalna novadā ugunsdzēsēji devušies novākt koku, kurš uzkritis virsū dzīvojamai mājai, bet Rīgā glābēji devušies nocelt uz kāda bērnudārza uzgāzušos koku.

Kopumā 14 izsaukumi bijuši Rīgā, divos gadījumos izsaukums saņemts Jūrmalā, kā arī divi izsaukumi bijuši Siguldā. Tāpat ugunsdzēsēji devušies likvidēt vētras radītos postījumus Jelgavas, Ogres un Ķekavas novadā, kā arī Ādažos un Inčukalna novadā.

Izsaukumu par koku, kas uzgāzies uz elektrības vadiem, ugunsdzēsēji saņēma uz Ugāles ielu, savukārt Līvas ielā koks neveiksmīgi uzkritis automašīnai.

Savukārt Ādažos VUGD darbinieki steigušies dzēst degošu siltumnīcu.

Vetere minēja, ka, negaisa laikā jau ierasti, izsaukumi par dabas stihijas radītajiem postījumiem tiek saņemti pilsētās. Vienlaikus VUGD darbiniece skaidroja, ka glābēji steidzas palīgā tikai tajos gadījumos, kad koki ir uzkrituši un ceļa braucamās daļas vai rada apdraudējumu cilvēku veselībai vai dzīvībai.

Arī vakarā ugunsdzēsēji turpina saņemt izsaukumus uz vietām, kur vēja dēļ ir vai nu aizlūzuši koki, vai arī tie ir nolūzuši un atrodas uz ceļa braucamās daļas. Uz ceļa braucamās daļas koks nokritis Olainē, Rīgā un Ādažos, par aizlūzušiem kokiem saņemti ziņojumi no Rīgas un Baltezera.

Plkst.18 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Dzērbenes novada Silmačiem, kur divstāvu dzīvojamā mājā iespēris zibens. Aizdegšanās konstatēta pirmajā stāvā esošajā elektrības skapī, degšana gan bijusi 0,5 kvadrātmetru platībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!