Foto: F64

Administratīvā rajona tiesa atstājusi spēkā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu atteikt akreditēt Starptautiskās praktiskās psiholoģijas augstskolas studiju virzienus "Psiholoģija" un "Mākslas", portāls "Delfi" uzzināja IZM.

Tiesa atzina, ka IZM Studiju akreditācijas komisija ar savu lēmumu ir ievērojusi Augstskolu likuma mērķi aizsargāt pret nekvalitatīvu augstāko izglītību, ierobežojot nekvalitatīvu augstākās izglītības diplomu izdošanu valsts vārdā.

Augstskolai ir jānodrošina, lai studentu zināšanu apguvei pieejamie resursi būtu atbilstoši un piemēroti piedāvātajai programmai.

Taču minētajos Starptautiskās praktiskās psiholoģijas augstskolas studiju virzienos  Studiju akreditācijas komisija konstatēja vairākus trūkumus un nepilnības kvalitātes, resursu un ilgtspējas rādītājos un 2013.gada maijā lēma, ka abiem akreditējamajiem studiju virzieniem studiju programmu īstenošana ir neapmierinošā līmenī.

Komisija secināja, ka tas neļauj pielīdzināt studiju programmu īstenošanā sasniedzamos rezultātus normatīvajos aktos noteiktajiem studiju programmas rezultātiem, un līdz ar to neļauj arī piešķirt augstskolai tiesības izsniegt valsts atzītu augstākās izglītības diplomu par studiju programmas sekmīgu apguvi.

Starptautiskā praktiskās psiholoģijas augstskola nepiekrita IZM Studiju akreditācijas komisijas lēmumam un 2013.gada septembrī pārsūdzēja tās lēmumu atteikt  akreditēt augstskolas studiju virzienus  „Psiholoģija" un „Mākslas". Administratīvā rajona tiesa, izvērtējot lietas apstākļus un pārbaudot lietas materiālus, secināja, ka Starptautiskās praktiskās psiholoģijas augstskolas pieteikums ir noraidāms, un atstāja spēkā sākotnējo Studiju akreditācijas komisijas lēmumu.

Balstoties uz Administratīvajā rajona tiesā pieņemto lēmumu, IZM Studiju akreditācijas komisija ir anulējusi licenci Starptautiskā praktiskās psiholoģijas augstskolas studiju programmām „Psiholoģija" un „Mākslas".

IZM atgādina, ka augstskola var atkārtoti iesniegt akreditācijas pieteikumu pēc sešiem mēnešiem. Tādējādi augstskolai ir dota iespēja novērst Studiju akreditācijas komisijas norādītos trūkumus un vērsties ar atkārtotu akreditācijas pieteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!