Foto: Scanpix

Slavenais lietuviešu basketbolists Šarūns Jasikēvičs otrdien paziņojis par savas profesionālās karjeras beigām.

Karjeru izcilais basketbolists noslēdzis 38 gadu vecumā, iepriekšējo sezonu pavadot latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētājā dzimtenes komandā Kauņas "Žalgiris". Turpmāk viņš darbosies kā Kauņas kluba galvenā trenera palīgs.

Aizpagājušo sezonu Jasikēvičs pavadīja Spānijas komandā "Barcelona", bet 2011./2012.gada sezonā pārstāvēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Ulker" un Atēnu "Panathinaikos" no Grieķijas. Eiropā viņš spēlējis arī dzimtenes klubā Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Slovēnijā un Izraēlā.

Karjeras laikā saspēles vadītājs četras reizes uzvarējis ULEB Eirolīgas turnīrā. Tāpat 2003.gadā Jasikēvičs palīdzēja Lietuvai uzvarēt Eiropas čempionātā, kā arī 2007.gadā izcīnīt bronzas godalgas. Savukārt 2000.gadā viņš kopā ar Lietuvas valstsvienību tika pie olimpiskās bronzas.

Lietuvietis kļuva par 2003.gada Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju, bet 2005.gadā - par ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīra vērtīgāko basketbolistu. Karjeras laikā viņš uzvarējis Slovēnijas, Spānijas, Izraēlas, Grieķijas, Turcijas un Lietuvas čempionātos.

Indiānas "Pacers" un Goldensteitas "Warriors" komandu rindās Jasikēvičs laikā no 2005. līdz 2007.gadam aizvadīja 148 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!