Foto: LETA



Grupa brīvprātīgo no Latvijas devusies uz Ukrainas Austrumiem, lai iestātos pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas cīnītāju rindās, atsaucoties uz partijas "Par Dzimto valodu" līdera Vladimira Lindermana teikto, vēsta "Ria Novosti".

„Grupa brīvprātīgo devusies uz Doņecku. Tā nav liela. Sīkumus pagaidām atklāt nevaru," izteicies Lindermans.

Jau vēstīts, ka Drošības policijas rīcībā ir informācija par iespējamu Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos konfliktā Ukrainā.

Šī informācija, kas ir iegūta no dažādiem avotiem, tiek pārbaudīta un vērtēta no pretizlūkošanas, konstitucionālās iekārtas aizsardzības un krimināltiesiskā aspekta. 

Ņemot vērā Ukrainas konflikta ietekmi uz drošības situāciju Eiropā, DP savas kompetences ietvaros pievērš pastiprinātu uzmanību dažādiem ar šo konfliktu saistītiem aspektiem, kas var tieši vai netieši ietekmēt arī Latvijas nacionālās drošības intereses.

DP gan atturējās konkretizēt, kādās aktivitātēs Latvijas iedzīvotāji, iespējams, iesaistījušies.

Jau ziņots, ka Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētās teritorijas 17.jūlijā tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot krievu algotņiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!