Foto: DELFI Aculiecinieks
Atbildīgie dienesti trešdien apsekos iebrukušo jumtu un plaisas ēkai Rīgā, Druvienas ielā, lai lemtu, vai iedzīvotāji var atgriezties savā dzīvesvietā, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

No nama glābēji otrdienas vakarā evakuējuši 20 cilvēkus. 18 nakti pārlaiduši Rīgas pašvaldības piedāvātā naktsmītnē, bet divi devušies pie radiniekiem.

Savukārt SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes priekšsēdētājs Aleksandra Antonovs atzina, ka tikai nedēļu pirms šī negadījuma, ēka tikusi apsekota, tāpēc tagad esot grūti pateikt, kas tieši ir bijuši nelaimes iemesli. Tikai pēc rūpīgas izpētes tikšot lemts, vai cilvēki var atgriezties ēkā.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā ap plkst.21:05 Druvienas un Mežciema ielu krustojumā jumta pārseguma iebrukuma dēļ bija pilnībā bloķēta satiksme.

Jumta pārsegums iebrucis mājai Druvienas ielā 21. Notikumā vietā konstatēts, ka plaisa ēkas konstrukcijā sasniegusi ēkas 5.stāvu, tādēļ pieņemts lēmums evakuēt daļu ēkas iedzīvotāju.

Kopumā evakuēti 20 cilvēki, tostarp vairāki bērni.

Tāpat pieņemts lēmums pārtraukt gāzes padevi ēkai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!