Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jaunajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonā startēs 39 klubi, ceturtdien pavēstījusi līga.

Visplašāk pārstāvētā valsts turnīrā būs Krievija, no kuras sacensībās piedalīsies 33 komandas. Divi klubi tiks pārstāvēti no Baltkrievijas, bet pa vienam no Austrijas, Kazahstānas, Čehijas un Latvijas.

Kā zināms, piekto sezonu pēc kārtas Latviju MHL čempionātā pārstāvēs "Rīgas" klubs.

Regulārajā čempionātā klubi tiks sadalīti divās konferencēs - Austrumu un Rietumu.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās jaunajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas "Molodaja gvardija", kā arī krievu klubi Kazaņas "Bars" un Permas "Molot".

Tikmēr debiju turnīrā piedzīvos Krasnodaras "Berkuti Kubaņi", Kazaņas "Irbis" un Južnosahaļinskas "Sahaļinskije akuli" vienības.

Jaunā MHL sezona startēs 1.septembrī.

Jau vēstīts, pagājušajā sezonā "Rīga" pirmoreiz vēsturē pārvarēja MHL izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, bet astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpās vēlākajai finālistei Maskavas "Krasnaja armija".

Tikmēr MHL B grupā startēs 32 komandas, no kurām 18 būs iedalītas Rietumu konferencē, bet 14 - Austrumos. 28 no šīm komandām būs no Krievijas, bet pa vienai no Baltkrievijas, Lietuvas, Moldovas un Polijas. Turnīrā debitantu vidū būs arī Lietuvas komanda Viļņas "Žalgiris" un Polijas vienība Košices "Džakals".

Nākamajā sezonā MHL B grupā vairs nestartēs neviena Latvijas vienība. Kā zināms, pirms divām sezonām tajā startēja pat trīs klubi no Latvijas, bet pērno sezonu iesāka "Prizma"/"Rīga" komanda, kas gan drīz vien no sacensībām izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!