Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-18 puišu basketbola izlases spēlētāji Klāvs Čavars un Ričards Melderis ir starp labākajiem atsevišķos statistikas rādītājos pēc Turcijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma sacensībām.

Jau vēstīts, ka Latvija pēc uzvaras pār Franciju trešdien kvalificējās sacensību ceturtdaļfinālam, kurā piektdien tiksies ar sacensību saimnieci Turciju. Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas U-18 izlase iekļuvusi jau trešo gadu pēc kārtas.

Pirmo sešu spēļu laikā Čavars bloķējis 12 sāncenšu metienus jeb vidēji divus mačā, kas viņu starp turnīra labākajiem metienu bloķētājiem ierindo ceturtajā vietā. Līderis ar 2,7 blokiem spēlē ir Melnkalnes valstsvienības basketbolists Aleksa Iličs.

Tikmēr Melderis ir ceturtais labākais bumbu pārtvērējs, jo šajos mačos viņš to paveicis vidēji divas reizes. Savukārt līderis ar vidēji 2,8 pārtvertām bumbām ir Edins Atičs no Bosnijas un Hercegovinas.

Savukārt rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Rihards Lomažs ar caurmērā gūtiem 14,7 punktiem ir 13.vietā, kamēr pirmais ar 23,8 punktiem vidēji mačā ir itālis Federiko Musīni. Tāpat Ervīns Mežnieks un Rinalds Mālmanis tikmēr ieņem attiecīgi 19. un 20.vietu starp labākajiem cīnītājiem par atlēkušajām bumbām - vidēji 6,2 un 6,0 bumbas katrā no trim dueļiem.

Tikmēr Mālmanis un Artūrs Grīnbergs ieņem attiecīgi piekto un sesto vietu starp spēlētājiem, kuri nopelnījuši visvairāk piezīmju - katrā no trim mačiem latvieši sapelnījuši vidēji 3,7 un 3,5 piezīmes.

Komandu vērtējumā Latvija ar 67,2 punktiem vidēji mačā ir tikai 12. rezultatīvākā no 16 komandām, bet latviešu nākamā pretiniece Turcija vidēji guvusi 76,5 punktus, kas ir otrs augstākais rādītājs. Vidēji mačā Latvija ielaidusi 69,8 punktus, kas dod astoto vietu starp labākajām, bet Turcija vidēji ielaiž 67,3 punktus.

Latvija šajā turnīrā pagaidām pieļāvusi visvairāk kļūdu - vidēji 20 katrā spēlē - un ir ceturtā nopelnītajās piezīmēs - 21,5.

Eiropas čempionāts Turcijā ilgs līdz 3.augustam.

Pērn Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā, kas risinājās savās mājās, ieņēma ceturto vietu. No šīs komandas šogad sastāvā palikuši Klāvs Čavars, Rihards Lomažs un Ervīns Mežnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!