Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs ar divām uzvarām ceturtdien sāka Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošā "Grand Slam" posma pamatturnīru.

D apakšgrupas pirmajā cīņā ar ceturto numuru izliktais Latvijas duets ar rezultātu 2-0 (21:16, 34:32) spraigā cīņā uzvarēja Kanādas atlētus Maveriku Haču un Kristianu Redmanu. Savukārt pāris stundu vēlāk Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:14, 21:16) uzvarēja arī šveiciešus Filipu Gabatūleru un Mirko Gersonu, kuri izlikti ar 20.numuru.

Zīmīgi, ka tieši ceturtdien Šmēdiņš svin savu 27.dzimšanas dienu.

Grupas trešo, noslēdzošo, cīņu Latvijas pāris aizvadīs piektdien, kad sacentīsies ar amerikāņiem Džonu Hidenu un Tri Bornu, kuriem ticis 13.numurs. Pēc divām kārtām pa divām uzvarām ir tieši Latvijas un ASV duetiem, līdz ar to šis mačs būs par pirmo vietu grupā.

Jau vēstīts, ka trešdien šī turnīra pamatsacensībās nespēja iekļūt Mārtiņš Pļaviņš ar Aleksandru Soloveju.

Kvalifikācijā Latvijas duets bija izlikts ar piekto numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet izšķirošajā, otrajā, kārtā viņi ar 0-2 (15:21, 11:21) pārliecinoši piekāpās Francijas pārim Juzefam Krū un Eduāram Roulandsonam, kas bija izlikts ar 21.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!