Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas jaunās pludmales volejbolistes Enija Bidzāne un Alise Pētersone ceturtdien izcīnīja uzvaru Portugālē notiekošā pasaules U-19 čempionāta apakšgrupu turnīra ceturtajā mačā.

Dāmu turnīrā ar desmito numuru izliktās Bidzāne un Pētersone C apakšgrupas mačā ar 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja Venecuēlas sportistes Valēriju Brigiti Batiohu Okampo un Mišeli Molinu Pačeko, kuras izliktas ar 34.numuru.

Šī latvietēm bija otrā uzvara četrās spēlēs, kas savā grupā pašlaik dod ceturto vietu.

Tikmēr puišu duetā trešo neveiksmi četros mačos piedzīvoja Pāvels Jemeļjanovs un Kārlis Kliemens, kuri ar 1-2 (15:21, 21:17, 7:15) zaudēja amerikāņiem Torijam de Falko un Luisam Ričardam, kuriem ticis ceturtais numurs.

Noslēdzošās apakšgrupas cīņas Latvijas pāri aizvadīs piektdien, bet arī Jemeļjanovam un Kliemenam joprojām ir labas cerības iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas spēlēm sacensībās iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas. Labākie astoņi dueti automātiski nopelnīs iespēju izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas.

Kā ziņots, čempionāta kvalifikācijas sacensības iepriekš šonedēļ nespēja pārvarēt Paula Ņečiporuka un Eva Deisa.

Šosezon no Latvijas pāriem jaunatnes turnīros pie bronzas pasaules U-17 čempionātā tikušas Tīna Graudiņa un Linda Elizabete Gramberga, bet Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis U-23 vecuma grupas pasaules čempionātā ierindojās piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!