Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraukšanas komandas "Rietumu – Delfin" riteņbraucējs Andris Smirnovs izcīnījis otro vietu UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciena "Dookola Mazowsz ceturtajā posmā 220 kilometru garajā distancē, portālu "Delfi" informē komandas pārstāvis Toms Markss.


Daļu distances nopietnu pārbaudījumu sagādāja spēcīgais lietus. 

Par posma uzvarētāju kļuva viens no vadošajiem Dānijas riteņbraucējiem Alekss Rasumussens.

Bijušajam "Pro-Tour" riteņbraucējam Rasumussenam pirmā vieta, kamēr Andrim Smirnovam augstā otrā pozīcija un vērtīgie UCI punkti. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa slovāks Maros Kovičs.

No pārējiem "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucējiem sekotāju grupā finišēja Andris Vosekalns, kuram 49. vieta. Neskatoties uz aizķeršanos kritienā, 69. bija Sergejs Papoks, 78. pozīcija Andžam Flaksim. Tikmēr veselības problēmu dēļ no velobrauciena izstājās Armands Bēcis, kā arī jau iepriekšējos posmos kritienu piedzīvojušais Emīls Liepiņš.

Kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem līderis ir "CCC Polsat" pārstāvis Jaroslavs Marjičeks, kurš par 16 sekundēm apsteidz savu tautieti no citas poļu vienības "BDC Marcpol" Eriku Latonu. Trešais, līderim zaudējot 23 sekundes, ir vēl viens "BDC Marcpol" pārstāvis Mateus Komars.

No "Rietumu – Delfin" velosportistiem kopvērtējumā visaugstāk atrodas Andris Smirnovs, kuram 39. vieta, 57. ir Sergejs Papoks, bet Andrim Vosekalnam un Andžam Flaksim attiecīgi 66. un 67. pozīcija.

Piektdien riteņbraucējus sagaida 140 kilometru garais piektais posms.

Daudzdienu velobrauciens, kas ilgst sešus posmus, noslēgsies sestdien.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!