Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Drošības dienesta (UDD) darbinieki Odesas apgabalā aizturēja ekstrēmistu grupu, kuras dalībnieki ar Krievijas specdienestu palīdzību plānoja pirms ārkārtas vēlēšanām Augstākajā Radā veikt virkni teroraktu un organizēt protesta akcijas ar mērķi destabilizēt situāciju reģionā, vēsta aģentūra UNIAN.

UDD preses sekretāre Jeļena Gitļanskaja atklājusi, ka aizturēti četri vietējie iedzīvotāji, kas ietilpuši tā saucamajā organizācijā "Kuļikova lauks", trīs no viņiem ir pazīstami ar iesaukām "Lapsa", "Talibs" un "Inteliģents".

Dienests atklāja, ka augusta beigās braucienā uz Maskavu "Talibs" no tā saucamā "Koordinācijas centra" "Novaja Rusj" saņēmis uzdevumu izveidot Odesā noziedznieku grupu, kurai vajadzēja organizēt masveida pretukraiņu akcijas un diskreditēt varasiestāžu un tiesībsargājošo iestāžu struktūras.

Gitļanskaja norādījusi, ka "Talibs" caur savu avotu saņēmis instrukciju par tikšanos Belgorodā ar Krievijas specdienestu virsnieku. Tikšanās laikā "Talibs" vienojās par apmācību organizēšanu speciālā nometnē Krimā, citu starpā apmācības mīnu un sapieru jautājumā pilsētas apstākļos.

Aģentūra vēsta, ka aizturēto dzīvesvietā atrasti ieroči, munīcija, sprāgstvielas un ierīces to vadīšanai no distances, topogrāfiskās kartes, speciālā militārā literatūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!