Svētdien, 23. novembrī, Murjāņu sporta ģimnāzijā pozitīvā gaisotnē vairāki Latvijas vadošie šosejas un MTB riteņbraucēji diskusiju vakarā ar jaunajiem sportistiem pārrunāja jaunākās aktualitātes, kā arī deva daudz vērtīgu padomu, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Kamēr šosejas riteņbraukšanā ir starpsezonas periods un liela daļa pašmāju labākie sportisti atrodas mājās, bijušais pašmāju profesionālis Arvis Piziks, kopā ar Murjāņu sporta ģimnāzijas treneriem, rīkoja diskusiju vakaru. Tajā ar Latvijas jaunajiem riteņbraucējiem, kā arī citiem interesentiem, tikās tādi labi zināmi sportisti kā - Gatis Smukulis, Toms Skujiņš, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns, Andris Smirnovs un Matīss Preimanis.

Sarunas laikā jaunie riteņbraucēji un citi interesenti aktīvi uzdeva jautājumus par jaunākajām aktualitātēm šosejas riteņbraukšanā, treniņu procesu, pareizu uzturu un daudzām citām lietām. Runājot par dalību "Tour de France" daudzdienu velobraucienā, tā dalībnieks Gatis Smukulis pastāstīja, ka aktīva gatavošanās finiša spurtam jau notiek stundu pirms beigām. Gatis arī sacīja, ka treniņu process pirms sacensībām bieži paiet trenējoties vienam. Tas prasa lielu pastāvību un mērķtiecību.

Eiropas čempionāta medaļnieks Toms Skujiņš runāja par atšķirībām starp Eiropas un ASV riteņbraukšanu, uzsverot, ka arī pāri okeānam sportiskais līmenis starp vadošajiem ir ļoti augsts un nav būtiski zemāks kā Eiropā. Tikmēr MTB izlases sportists Matīss Preimanis deva padomus par treniņiem un gatavošanos sacensībām tiem sportistiem, kurus vairāk interesē braukšana Olimpiskajā XCO krosā. Visi elites sportisti arī aicināja jaunos braucējus būt mērķtiecīgiem un neapstāties pie sasniegtā. Ja arī nav iespējas iekļūt kādā no Latvijas labākajām komandām, tad ir iespēja sevi pierādīt caur amatieru klubiem Francijā vai Beļģijā. Tomēr jārēķinās, ka šeit komandu vadītāji nevienu negaidīs ar atplestām rokām. Pašiem ar smagu darbu viss būs jāpierāda.

Tikšanās iniciators Arvis Piziks bija gandarīts par pasākumu. Viņš arī cer, ka nākamajā tikšanās reizē daudz aktīvāk iesaistīsies arī citu novada sporta skolu jaunie riteņbraucēji un viņu treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!