Foto: Shutterstock
Cilvēka prāts ir neizdibināms. Nereti ar sirdi saprotam, ka rīkojamies nepareizi, tomēr ierastie uzvedības modeļi arvien tiek atkārtoti, tā mums pašiem sevi aplaupot - neļaujot dzīvot laimīgi. Šai sakarā iepazīsties ar marcandangel.com apkopotajiem paradumiem, kas tomēr ir beidzot jāatmet!

Uzskats, ka dzīvei jābūt vieglai

Dzīvē nekas nenāk viegli – pat vienkārša piecelšanās no rīta reizēm prasa milzu pūles! Tomēr, pārvarot grūtības un izaicinājumus, mēs gūstam fantastisku gandarījumu, kas liek pie sevis nodomāt – jā, dzīve ir patiešām skaista…

Mērķu un vērtību pārprašana

Dzīvē svarīgākais ir nevis tas, kas nopirkts, bet gan tas, kas iegādāts. Nevis tas, kas pieder mums, bet gan tas, ar ko dalāmies ar pasauli. Nevis veiksme, bet mērķtiecība. Neaizmirsti dzīves patiesās vērtības!

Dzīšanās pēc tiem, kuri negrib tapt noķerti

Dari to, kas tev jādara un ko vēlies darīt. Nedzenies pēc cilvēkiem, kuri nevēlas būt tavā dzīvē. Tie, kuriem tur būs jāatrodas, atnāks paši.

Nelūgšana pēc palīdzības

Esi pietiekoši spēcīga personība, lai iztiktu bez citu palīdzības, pietiekoši gudra, lai zinātu, kad tev tā nepieciešama, un pietiekoši drosmīga, lai to palūgtu.

Ļaušana vienam mākonim aizklāt visas debesis

Ievelc dziļu elpu un atceries – tas ir tikai slikts brīdis, neveiksmīga diena vai nedēļa, bet ne dzīve. Melnās līnijas gadās visiem. Svarīgākais ir mācēt tās pārdzīvot un novērtēt dzīves gaišos brīžus.

Turēšanās pie cilvēkiem, nodarbēm un lietām, kas tev nav vajadzīgas 

Reizēm kaut kā atlaišana liek mums justies laimīgākiem un, svarīgākais, beidzot brīviem, lai elpotu un dzīvotu ar pilnu krūti.

Laika pavadīšana ar cilvēkiem, kas tev laupa laimes sajūtu

Cilvēki var būt ļauni un sāpināt mūs, tomēr tikai no mums pašiem ir atkarīgs, cik ilgi to pieļausim. Vērtē sevi pietiekoši augstu, lai nepieļautu cilvēku, kuri tevi dara nelaimīgu, klātbūtni savā dzīvē.

Nepietiekama laika veltīšana tiek, kuri tev ir visdārgākie

Mums ir niķis labas lietas un cilvēkus savā dzīvē ātri vien sākt uzskatīt par pašsaprotamiem. Un pārāk bieži mēs saprotam kaut kā vērtību vien tad, kad tā vairs nav mūsu dzīvē. Novērtē cilvēkus, kuriem tu rūpi un kuri ir tev dārgi, un neaizmirsti viņiem atgādināt arī ar darbiem, ka viņus mīli!

Ļaušana citiem pieņemt lēmumu tavā vietā

Nekad neļauj citiem pieņemt tavā vietā lēmumus! Tikai mēs paši esam atbildīgi par savu dzīvi un sekām, ko rada mūsu izvēle. Vadības grožus nodot citu rokās ir pavisam vienkārši, bet, kad pie šādas dzīves pierasts, ir grūti atkal uzņemties iniciatīvu.

Pārmērīga sevis kritizēšana

Ļoti daudzi cilvēki aizmirst, kā tas ir – būt laimīgiem, jo ir pārlieku kritiski pret sevi, kā arī nemitīgi vēlas sasniegt arvien vairāk un vairāk. Laiku pa laikam tomēr ir vērtīgi arī izbaudīt sava darba augļus un sevi atzinīgi novērtēt.

Bēgšana no problēmām un bailēm

Lai gan zinām, ka bēgšana un novēršanās no kādas problēmas to neatrisina, reizēm tomēr nespējam sadūšoties, lai stātos tai pretī. Rezultātā gaidāma sevis šaustīšana periodā, kurā centies saņemties, lai stātos pretim izaicinājumam.

Pieprasīšana, lai partneris būtu nevainojams

Atceries, ka nekad neatradīsi nevainojamu cilvēku, kurš tevi mīlēs tieši tā, kā esi iecerējusi. Pieņem nepilnības patiesas mīlestības vārdā!

Koncentrēšanās uz negācijām

Protams, dzīve nav rožu dārzs, taču nemitīga koncentrēšanās uz negācijām ir absurda! Izbaudi laimes brīžus un ļauj sevi priecāties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!