Foto: Shutterstock
Laikā, kad steidzamies izmantot katru izdevību, kad no gardas mīklas pagatavot kādu kūku, plātsmaizi vai izcept svaigu maizīti, mīklas pagatavošanai pievēršam lielāku uzmanību no tehniskās puses. Liela nozīme ir ne tikai tam, kādā secībā sajaucam sastāvdaļas, bet arī kā katra izejviela tiek iejaukta. Neliels triks sviesta pievienošanā var mainīt ļoti daudz, un padarīt virtuves gaitas vieglākas.

Reizēs, kad receptē ir ļoti svarīgi, lai sviests vienmērīgi sajauktos ar sausajiem miltiem, to pirms izmantošanas ieliek saldētavā un sasaldē. Sviestam pašam nekas nenotiks – sasalušo sviestu uz rīves sarīvē skaidiņās, un nepieciešamo daudzumu pievieno miltiem. Šādā veidā tas ne tikai ātrāk izkusīs, bet nebūs jāuztraucas par to, ka mīklā ir sviesta kunkuļi.

Triks ar sarīvēto sviestu jo īpaši noderēs mīklas drupaču pagatavošanai. Rupjāk sarīvētu sviestu vari izmantot arī kārtainās mīklas pagatavošanai. Bet, ja gatavo vafeļu mīklu, sarīvētais sviests vieglāk sajauksies ar pārējām sastāvdaļām.

Sarīvēto sviestu izmanto arī reizēs, kad veikli nepieciešams to izkausēt. No praktiskuma viedokļa – ja bieži nākas cept dārzeņus vai gaļu sviestā, tad šādā birstošā formā to itin viegli vari uzkaisīt uz pannas. Bet cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem to vienmērīgi vari pārkaisīt pāri, lai tas pieķertos pie katra kartupeļa, burkānu vai biešu gabaliņa.

Īsteno jaunapgūto triku kādā no "Tasty" receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!