Foto: LETA
Rīgas ostas pārvalde Kundziņsalā plāno veidot jaunu piekrastes atpūtas zonu, kā arī samazināt Kundziņsalas pārbrauktuves gaidīšanas laiku, informēja ostā.

Labiekārtošanas darbi saistīti ar ostas lēmumu pērn norobežot teritoriju, ko Kundziņsalas iedzīvotāji izmantoja atpūtai un izklaidei pie ūdens. Tas esot darīts, lai nodrošinātu ostai piegulošo teritoriju iedzīvotāju drošību. Tagad biedrība "Kundziņsala" un Rīgas brīvostas pārvaldes tikšanās laikā esot panākts kompromiss un vienošanās par piekrastes zonas labiekārtošanu netālu no Kundziņsalas tilta. Osta šajā vietā plāno uzbērt pludmales smiltis, kas iegūtas ostas akvatorija padziļināšanas darbu gaitā. Tāpat labiekārtotā atpūtas zonā plānots izvietot atkritumu urnas un izveidot nelielu laipu.

Osta un "Latvijas Dzelzceļš" plāno arī samazināt Kundziņsalas pārbrauktuves gaidīšanas laiku. Patlaban maksimālais gaidīšanas laiks pie šīs pārbrauktuves var sasniegt pat 12 minūtes, taču plānots, ka nākotnē, efektivizējot vagonu sastāvu manevru kustību, šo laiku būtu iespējams samazināt līdz septiņām minūtēm.

Tāpat pērn esot pabeigts ostas un apdzīvotās teritorijas nodalošās sienas demontāžas un rekonstrukcijas projekts, kura rezultātā norobežojošā siena, kas sava tehniskā stāvokļa dēļ varēja radīt potenciālu apdraudējumu apkārtnes iedzīvotājiem, tika aizvietota ar videi draudzīgu teritorijas nožogojumu. Puses vienojušās par jaunizveidotās sētas apzaļumošanu gan praktisku, gan estētisku apsvērumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!