Foto: Neste Latvia RX

Jēkabpilietis Reinis Nitišs svētdien izcīnīja otro vietu pirms dažām dienām atklātajā CSDD Biķernieku rallijkrosa trasē, Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrajā posmā.

Presitžākajā "NEZ Supercar" ieskaites klases finālbraucienā Nitišu apsteidza vien soms Joni-Peka Rajala, bet trešais palika cits somu autobraucējs Tēmu Patsi. Savukārt otrs Latvijas pārstāvis Jānis Baumanis bremžu sistēmu problēmas dēļ nesasniedza finālbraucienu.

"Esmu apmierināts ar rezultātu un ceru, ka sanāca sagādāt baudu skatītājiem, un parādīt rallijkrosu no tās labākās puses. Trase ir ļoti viltīga un lieliem tramplīniem, bet tanī pat laikā, tā ir saudzīga pret automašīnu. Personīgi man patika pirmais līkums, lielais tramplīns, kā arī pēdējais līkums, kur džokera aplis saslēdzas kopā ar pamattrasi – tur noteikti gaidāma spraiga spēkošanos par uzvaru katrā braucienā!" pēc sacensībām stāsta Reinis Nitišs.

Vienlaicīgi ar NEZ rallijkrosa čempionāta posmu, notika arī Latvijas rallijkrosa kausa un Lietuvas rallijkrosa čempionāta posms, kā arī Biķernieku kausa izcīņa. Sacensībās kopumā piedalījās 74 autosportisti no deviņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, kā arī Baltkrievijas un Īrijas.

"NEZ 2000" ieskaites klasē uzvarēja norvēģis Kristians Sandmo ("Mazda RX8"), "NEZ OPEN" ātrākais no visiem izrādījās norvēģis Ola Froshaugs ("Volvo S40 E18"), bet "NEZ SUPER 1600" – latvietis Eliss Dukaļskis ("Opel Astra Kit Car").

Pirmajās sacensībās piedalījās arī Latvijas rallijkrosa kausa "LADA RX" dalībnieki. 20 autosportisti pirmās divas kvalifikācijas kārtas veica sestdien, svētdien startējot noslēdzošajā kārtā, kā arī izšķirošajos finālbraucienos, kuros savu meistarību visprecīzāk nodemonstrēja Ronalds Baldiņš, kurš tikai par nieka 0,794 sekundēm apsteidza Ivo Traubergu, bet par 1,515 sekundēm Matīsu Vasili. Jāatzīmē, ka arī ceturtajā pozīcijā finišējušais Rūdolfs Šmits no uzvarētāja atpalika vien par 1,717 sekundēm.

Svētdien norisinājās arī speciālā Biķernieku kausa izcīņa, kurā piedalījās sacensību īpašie viesi – 2000. gada Eiropas autokrosa čempions Uģis Traubergs ("Citroen C4 Supercar"), viens no pieredzes bagātākajiem latviešu autokrosa vecmeistariem – Aldis Zēbergs, kurš sacensībās piedalījās ar sev tik ierasto "Toyota Corolla" automašīnu, FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta dalībnieks – īrs Dereks Tohils ("Ford Fiesta ST"), kā arī ar Latvijas licenci startējošais rallija pilots Vasīlijs Grjazins ("Ford Fiesta"), kuriem finālbraucienā pievienojās arī "NEZ SUPERCAR" finālbrauciena uzvarētājs Rajala.

Biķernieku kausu, tāpat kā šī NEZ posma uzvarētāja kausu, uz mājām Somijā vedīs Rajala, kurš ātri izvirzījās brauciena vadībā un nodrošināja sev drošu uzvaru. Toties finālbrauciena laikā spraiga spēkošanās izvērtās starp Traubergu un Grjazinu, kur tikai pēdējā apļa laikā virsroku guva Grjazins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!