Foto: instagram.com/whereintheworldisnina
Mēnesi pirms savas 26. dzimšanas dienas Nīna Ragusa piezemējās Bangkokā, Taizemē. Divus gadus līdz šim zīmīgajam notikumam Nīna dzīvoja Floridā, ASV, krājot naudu ceļojumam, kuram nav noteikts beigu termiņš. Viņa strādāja advokātu birojā, bet pāris naktis nedēļā piepelnījās bāros un reklāmas pasākumos. Kopš tā laika ir pagājuši pieci gadi un Nīna tikai divas reizes atgriezusies štatos.

2011. gada maijā viņa ieradās Bangkokā ar aptuveni sešiem tūkstošiem ASV dolāru (aptuvnei 5600 eiro) kabatā un sertifikātu, kas apliecina – viņa var mācīt citiem angļu valodu, kas ir bijis stratēģisks solis, lai arī esot prom, viņai būtu kādi ienākumi. "Es neesmu bagāta, bet es noteikti vēlos palikt šeit ilgāk par dažām nedēļām, ilgāk par dažiem mēnešiem," viņa atminas savas sajūtas, tikko ierodoties Bangkokā. Jau pēc pāris dienām viņa apzinīgi mācīja angļu valodu tiem, kuri to vēlējās, negaidīti nostrādājot šajā vietā pat divus semestrus, vēsta "Business Insider".

2012. gadā viņa pieņēma jaunus darba izaicinājumus: pasniegt angļu valodu ar interneta starpniecību un darboties kā ārštata žurnālists. "Tieši tāpēc, ka šajos darbos nonācu tik nejauši, es sapratu, ka pat tad, ja neesi pārliecināts par visu līdz sīkākajām detaļām, ja meklē, riskē un dari, tu tiešām vari daudz ko sasniegt," viņa atklāj.

Kā teikts Nīnas izveidotajā mājaslapā, Latvijā sieviete vēl nav pabijusi, tomēr ir bijusi citās Eiropas valstīs: Vācijā, Itālijā, Austrijā, Grieķijā un citās. Aktīvās sievietes plāns ir padzīvot visos kontinentos, bet pagaidām nekādu plānu nav dzīvošanai Antarktīdā.

Tā kā Nīnas mērķis bija ceļot un redzēt jaunas vietas, viņa atklāja savu stratēģiju. Dzīvojot vienā konkrētā vietā, viņa ceļo periodiski un prom nav pārāk ilgi. Tā kā rajonu, kurā dzīvo Nīna, viņa ātri vien iepazīst, tad, līdz ar kārtējo ceļojuma tūri, viņa apņem arvien jaunus plašumus.

Kāda ir Nīnas tipiskā ceļotāja diena? "Es mēģinu iepraktizēties vietējā valodā, es iegādājos ēdienu maltītēm tirgū, izmēģinu sabiedrisko transportu, iepazīstu jaunus cilvēkus, izbaudu kultūru, apbrīnoju elpu aizraujošus skatus, iedzeru alu un no rīta pieceļos ar tieši tādu pašu dienas plānu," stāsta Nīna.

Šobrīd Nīnas ceļi aizveduši uz Austrāliju, kur viņa piestrādā par bārmeni un nedaudz piepalīdz arī kādā vietējā sērferu veikaliņā. Avantūristei atkal iestājies neliels krāšanas periods, lai kopā ar savu draugu Garetu Galvenu, kurš piebiedrojies ceļojumā bez gala termiņa, varētu doties garākā izbraukumā pa kontinenta skaistākajām vietām, vēsta "Independent". Starp citu, arī Garets savus ceļojumu spilgtākos mirkļus atspoguļo savā "Youtube" kanālā, slēpjoties zem segvārda "The Travel Human". Iespējams, vērts uzlūkot arī viņa "Instagram" kontu, kurā viņš publicē fotogrāfijas ar elpu aizraujošiem skatiem.

Nīna atklāj vēl kādu patiesību: "Smieklīgi, ka ceļošana un dzīve ārpus dzimtās vietas ārēji izskatās tik viegla. Visi jau redz tikai bikini, klinšainās virsotnes un perfektos saulrietus. Tomēr ironija ir labi saskatāma, ja tu patiešām par to padomā." Sieviete stāsta, ka darbs ir neizbēgams, neskatoties uz to, kas attēlots perfektajās fotogrāfijās. "Tas ir nemitīgs jaunu izaicinājumu un pārbaudījumu cikls, kas ir jāpārvar. Katra sviedru lāsīte, katra asara ir to vērta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!