Foto: Shutterstock

Atbilstoši meteoroloģiskajai prognozei šīsdienas laikā visā Latvijā, sākot no Kurzemes, gaidāmi nokrišņi sniega, slapja sniega un lietus veidā, pavēstīja AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

''Gaisa temperatūra valsts rietumu daļā pakāpsies līdz +3 grādiem, austrumu daļā šodien tā vēl saglabāsies negatīva, taču jau rīt gaidāmi plusi. Šādos laikapstākļos uz autoceļiem ar asfalta segumu var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir īpaši bīstams autovadītājiem tāpēc, ka ir grūti pamanāms,'' informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tāpat apgrūtināta braukšana gaidāma uz reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem ar grants segumu. Iestājoties siltākam laikam, kā arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni. Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva tāpēc, ka lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, rievojums izkūst un tie ātri vien atkal kļūst slideni.

''Arī tuvākajās dienās paredzams, ka atkusnis turpināsies, vien naktīs, iespējams, temperatūra pieturēsies nedaudz zem nulles. Šādos laikapstākļos apledojums uz asfaltētajiem autoceļiem var veidoties ļoti strauji, arī tad, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, jo ceļa virsma neuzsilst tik ātri, cik gaiss,'' informēja LVC.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu, kā arī jāņem vērā tas, ka ceļa stāvoklis šādos apstākļos var mainīties ļoti strauji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!