Foto: F64
Pieredzējušais Latvijas hokeja uzbrucējs Jānis Sprukts nedēļas nogalē palīdzēja "Ritten Sport" komandai kļūt par Itālijas čempioni.

Līdz ar to "Ritten Sport" arī nākamajā sezonā piedalīsies Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālajā kausā.

"Ritten Sport" šosezon sacenšas jaunizveidotajā Alpu Hokeja līgā, bet nedēļas nogalē Asjadžo norisinājās četru komandu finālturnīrs, kurā tika noskaidrota Itālijas čempione.

Vispirms pusfinālā "Ritten Sport" ar rezultātu 5:2 pārspēja "Cortina" hokejistus.

Savukārt finālā "Ritten Sport" hokejisti ar 3:2 pieveica laukuma saimnieci "Asiago". Maču daudz labāk iesāka mājinieki, kuri pirmajās sešās minūtēs panāca 2:0, tomēr turpmākajā spēles gaitā divi Itālijas valstsvienības hokejisti Alekss Frejs un Tommaso Traversa panāca neizšķirtu. Otrā perioda beigās Frejs izvirzīja vadībā "Ritten Sport" komandu, turklāt šo vārtu guvumā piedalījās arī latvietis, kas turpinājumā nosargāja vadību un izcīnīja uzvaru, kļūstot par Itālijas 83.čempioni.

Sprukts katrā no mačiem izpildīja pa vienai rezultatīvai piespēlei.

Pēdējo četru gadu laikā "Ritten Sport" par Itālijas čempioni kronēta trīs reizes.

Aizpagājušajā nedēļas nogalē Ritenas komandas mājvietā norisinājās IIHF Kontinentālā kausa finālturnīrs, kura izšķirošajā spēlē latvieša pārstāvētā vienība piekāpās Lielbritānijas hokeja klubam Notingemas "Panthers", nekvalificējoties IIHF Čempionu līgai.

"Ritten Sport" spēlē Alpu Hokeja līgā, kurā apvienojušās vienības no Itālijas, Austrijas un Slovēnijas. "Ritten Sport" pamatturnīru noslēdza pirmajā vietā un spēcīgāko komandu turnīrā turpinās cīņu par čempiones titulu.

Sprukts Alpu Hokeja līgā šosezon septiņās spēlēs guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

Šobrīd 34 gadus vecais Sprukts decembra vidū līgumu ar "Ritten Sport" noslēdza līdz šīs sezonas beigām.

Sprukts arī lielu daļu iepriekšējās sezonas bija bez kluba, bet sezonu noslēdza Slovākijas čempionāta komandā "Martin", vēlāk pieļaujot iespēju noslēgt karjeru. Tomēr slidas vadzī uzbrucējs nav kāris, turpinot savu karjeru Itālijā.

Sprukts Latvijas izlases rindās piedalījies 11 pasaules čempionātos, kuros 68 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!