Foto: DELFI

Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" šogad pavasarī plānots atvērt vairumu jauno veikalu, kas būs izvietoti pērn pavasarī slēgtā mazumtirdzniecības veikala "Prisma" vietā, pastāstīja "Domina Shopping" direktore Dina Bunce.

Viņa atgādināja, ka patlaban tirdzniecības centrā notiek līdz šim būtiskākā rekonstrukcija, uzlabojot darbības efektivitāti telpām vairāk nekā 12 000 kvadrātmetru platībā. Pēc pārmaiņām iecerēts atklāt 25 jaunus veikalus mājlietu, sporta un pārtikas preču kategorijās. Tāpat klientiem būs pieejami arī dažādi pakalpojumi, tajā skaitā veselības jomā.

"Kopumā rekonstrukcija gan no būvniecības, gan jauno nomnieku piesaistes skatupunktiem šobrīd atrodas faktiski jau noslēdzošā posmā. Un, ja nekas nemainīsies, plānojam lielāko daļu no visiem jaunajiem veikaliem atklāt šā gada pavasarī," sacīja Bunce, piebilstot, ka par precīziem atklāšanas laikiem "Domina Shopping" ziņos atsevišķi.

Jautāta, vai starp jaunajiem veikaliem būs izvietots arī mazumtirdzniecības veikals "Rimi", viņa neatbildēja, atzīmējot, ka patlaban norit darbs pie sadarbības formalitāšu kārtošanas ar jaunajiem nomniekiem. Pircēji uzzinās par jaunajiem "Domina Shopping" pieejamajiem zīmoliem, tiklīdz šis process būs pilnībā noslēdzies.

Bunce paskaidroja, ka kādreizējā veikala "Prisma" vietā būs iespējams izvietot 25 jaunus veikalus, tostarp pārtikas preču kategorijās, jo līdz ar platību optimizāciju izdosies panākt efektīvāku telpu pielietojumu. "Salīdzinot ar iepriekšējo pārtikas operatoru, jaunajam hipermārketam paredzētā tirdzniecības centra daļa būs kompaktāka un tajā pašā laikā pietiekami plaša un ērta," viņa atzīmēja.

Jau vēstīts, ka Konkurences padome (KP) vērtē ieceri tirdzniecības centrā "Domina Shopping" atvērt "Rimi Latvia" lielveikalu. KP pērn gada otrajā pusē saņēma pilno ziņojumu par apvienošanos, kuras gaitā SIA "Plesko Real Estate" iegūst nomas tiesības uz mazumtirdzniecības telpām "Domina Shopping" un nodod tās apakšnomā mazumtirgotājam "Rimi Latvia". Attiecīgais apvienošanās ziņojums KP iesniegts, jo telpas iepriekš izmantoja cits mazumtirgotājs. Atbilstoši Konkurences likumam gadījumi, kad tirdzniecības vietā līdzšinējo mazumtirdzniecības tīkla veikalu nomaina cits tīkls, kurš piedāvā tādu pašu vai līdzīgu sortimentu, ir uzskatāmi par uzņēmumu apvienošanos un ir paziņojami KP.

Tāpat vēstīts, ka pērn 31. maijā "Domina Shopping" tika slēgts "Prisma" veikals, jo "Prisma" nepanāca vienošanos ar tirdzniecības centra "Domina Shopping" īpašniekiem par telpu nomas līguma turpināšanu.

2016. gada vasarā tirdzniecības centru "Domina Shopping" par 74,5 miljoniem eiro iegādājās nekustamo īpašumu fonds "EfTEN Kinnisvarafond II". Tirdzniecības centra platība pārsniedz 120 tūkstošus kvadrātmetru, un tas ir otrs lielākais tirdzniecības centrs Rīgā. Tirdzniecības centrā darbojas vairāk nekā 160 veikalu. 2015. gadā "Domina Shopping" apgrozījums bija 64,4 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt 2016. gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!