Foto: F64

Latviešu hokeja uzbrucējs Ronalds Ķēniņš svētdien veica rezultatīvu piespēli Šveices augstākās līgas (NLA) mačā, bet viņa pārstāvētā Cīrihes "ZSC Lions" vienība savā laukumā ar 8:3 (2:0, 3:2, 3:1) sagrāva vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvēto Langnau "Tigers".

Ķēniņš šajā mačā rezultatīvu piespēli veica Cīrihes kluba sesto vārtu guvumā, kad palīdzēja Reto Šēpi 43. minūtē panākt jau 6:2.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ķēniņš ar rezultativitāti atzīmējās otrajā mačā pēc kārtas, bet šosezon viņš kopumā 42 spēlēs iekrājis sešus vārtus un desmit rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Punnenovs sāka šo spēli, bet 30. minūtē pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem tika nomainīts. Latvietis šajā duelī atvairīja 16 no 19 metieniem, kamēr viņu nomainījušais Damjano Čjačio tika galā ar 17 no 22 raidījumiem.

Šveices čempionāta kopvērtējumā līdere ar 101 punktiem 47 spēlēs ir "Bern" komanda, kurai četrus punktus zaudē Cīrihes "ZSC Lions". Tikmēr vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" divas spēles pirms regulārā čempionāta beigām ar 68 punktiem ieņem astoto vietu, kamēr "Tigers" ar 56 punktiem ir desmitā un vairs nepretendē uz pirmo astotnieku.

Regulārajā sezonā, kas noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē, katra komanda aizvadīs pa 50 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!