Foto: Reuters/Scanpix
Tokijas iedzīvotāji 2016. gadā uz pilsētas ielām ir atraduši un policijai nodevuši 3,67 miljardus jenu (31 miljonu eiro), kas ir jauns valsts "rekords", atsaucoties uz policijas datiem, ziņo aģentūra "Kyodo Tsushin".

Ik dienu policijā tiek nodoti atrasti apmēram 10 miljoni jenu, ko pazaudējuši neuzmanīgi līdzpilsoņi, bet visa gada laikā policijai nogādāti 3,67 miljardi jenu. Līdz ar to ticis labots rekords, kas bija spēkā kopš 1990. gada, kad japāņi policijai atnesa 3,5 miljardus pazaudētu jenu.

Tāpat ir labots 1999. gadā sasniegtais īpašniekiem atdoto naudas līdzekļu rekords - 2,7 miljardi jenu.

Policijai tiek nodota ne tikai atrastā nauda, bet arī priekšmetus un citas lietas - pērn Tokijas kārtībsargiem nodoti 3,8 miljoni atradumu. Visbiežāk tiek zaudēti personību apliecinoši dokumenti, autovadītāja apliecības un kredītkartes - to bijis vairāk nekā 600 tūkstoši. Tokijieši bieži zaudējot arī cimdus un šalles, kā arī mājdzīvniekus, kaķus un putnus - šādu gadījumu pērn bijis ap tūkstoti.

Japānas likumdošana paredz, ka atrasto mantu nodod atradējam, ja trīs mēnešu laikā nav pieteicies tās īpašnieks. Ja nepiesakās arī atradējs, nauda nonāk municipālajā budžetā, tāpat kā ienākumi no atrastajām un neizņemtajām mantām, kas pēc trīs mēnešu termiņa tiek pārdotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!