Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla sēriju ar uzvaru ir sākusi Spānijas vienība "Sevilla", kas savā laukumā pārspēja "Leicester City", un Turīnas "Juventus", kas izbraukumā Portugālē vairākumā uzvarēja "Portu".

"Sevilla" Anglijas premjerlīgas čempionvienību pieveica ar 2:1 (1:0). Ar vārtiem spāņu kluba labā izcēlās Pablo Saravija un Žoakims Korrea, bet vienīgos vārtus "Leicester City" labā guva Džeimijs Vardijs. Korream bija iespēja šai spēlē gūt divus vārtus, taču mača 14. minūtē viņš nerealizēja soda sitienu, ko atvairīja Kaspers Šmeihels.

"Portu", spēlējot savā laukumā, neizdevās gūt vārtus astotdaļfināla sērijas pirmajā spēlē pret "Juventus", kamēr viesi divreiz pārspēja mājinieku vārtsargu Ikeru Kasiljasu.

Pirmie vārtu tika gūti mača izskaņā, 72. minūtē, kad "Portu" vārtsargu pārspēja Marko Pjaca, bet "Portu" spēlēja mazākumā - 27. minūtē par diviem brīdinājumiem noraidīts tika brazīlietis Alekss Telješs. Pēc divām minūtēm Dani Alvešs rezultātu divkāršoja - 2:0, kas arī palika spēles galīgais iznākums.

Tādējādi "Juventus" kļuva par pirmo komandu, kam sanācis uzvarēt "Porto" viņu laukumā. Savu skatītāju priekšā Porto klubs nebija zaudējis kopš 2016. gada aprīļa jeb 20 spēlēs pēc kārtas.

Atbildes spēles notiks 14. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!