Foto: LETA
Naktī uz svētdienu, 26. februāri, un pa dienu visā Latvijā gaidāmi nokrišņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Nakts pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā noteiks neliels augsta spiediena atzars, tomēr jau nakts otrajā pusē no rietumiem pietuvosies siltā atmosfēras fronte ar jaunu mākoņu un nokrišņu zonu.

Sākot ar rietumu rajoniem, sniegs, slapjš sniegs gaidāms daudzviet Latvijā, vien galējos austrumu rajonos nakts paies bez ievērojamiem nokrišņiem.

Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15 metrus sekundē. Gaiss atdzisīs līdz -1…-6°, nedaudz siltāka nakts gaidāma piekrastē: +1…-2°.

Savukārt, kā liecina LVĢMC prognozes, dienā Latviju šķersos plaša nokrišņu zona. Gaidāmi ilgstoši nokrišņi: sniegs, kas pāries slapjā sniegā un lietū. Austrumu rajonos sniega sega pieaugs par sešiem centimetriem. Snigšanas laikā gaidāma pasliktināta redzamība un ceļi būs slideni.

Pūtīs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas dienas pirmajā pusē piekrastēs brāzmās saglabāsies līdz 15 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma 0…+4° robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!