Latvijas riteņbraucēja Toma Skujiņa pārstāvētās "Cannondale – Drapac" vienības pirmais sastāvs ceturtdienas pievakarē uzrādīja piekto laiku Itālijā notiekošā "Settimana Internazionale Coppi e Bartali" četru dienu garā velobrauciena komandu braucienā. Kopvērtējumā pēc pirmās dienas Skujiņš ieņem 12. vietu, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Jau vēstījām, ka ceturtdien dienas pirmajā pusē Toms Skujiņš finišēja 10. vietā UCI 2.1 kategorijas četru dienu velobraucienā "Settimana Internazionale Coppi e Bartali". Dienas otrajā pusē notika komandu braucieni. Šajā reizē komandu braucienā katra vienība tika sadalīta divās daļās, vienas komandas sastāvā startējot četriem sportistiem.

13,3 kilometru garajā distancē, kuras otrās daļa veda pret kalnu, visātrāko laiku sasniegt izdevās Polijas profesionālajai kontinentālajai komandai "CCC Sprandi Polkowice". Poļu vienības pirmais kvartets finišēja pēc 14 minūtēm un 57 sekundēm. (Vidējais ātrums 53,4 km/h) Otro vietu ieguva "Sky" četrinieks ar Eliu Viviani sastāvā. No uzvarētājiem britu vienības pārstāvji atpalika par divām sekundēm. Trijnieku noslēdza franču profesionālā kontinentālā komanda "Direct Energie", poļiem piekāpjoties par 13 sekundēm.

Toms Skujiņš kopā ar komandas biedriem – Teiloru Finiju, Viliamu Klārku un Lesonu Kredoku – uzrādīja piekto rezultātu. "Cannondale – Drapac" kvartets trasē pavadīja 15 minūtes un 17 sekundes, uzvarētājiem zaudējot 17 sekundes. Jāņem vērā, ka sekundes robežās finišēja arī itāļu vienība "Androni Giocattoli".

Kopvērtējumā pēc pirmās dienas Skujiņš ieņem 12. vietu, no līdera Liliana Kalmežāna atpaliekot par 25 sekundēm. Jāņem vērā, ka tādi pat atpalicība no līdera kā Skujiņam ir arī 9. -12. vietā esošajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!