Foto: DELFI

Likumsargi Liepājā sestdien, 25. martā, nošķīruši bērnu no kādes mātes, kas bijusi stiprā alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Likumsargi 25. martā ap pulksten 21.20 saņēmuši informāciju no daudzstāvu mājas iemītniekiem Krūmu ielā par to, ka kādā no dzīvokļiem skaļi kliedz bērns.

Ierodoties notikuma vietā un iekļūstot dzīvoklī, policisti sastapa 30 gadus vecu sievieti, kura bija manāmā reibuma stāvoklī un deviņus gadus vecu zēnu.

Pēc zēna stāstītā, viņa māte ilgstoši atrodas alkohola reibumā un ir bijušas pat situācijas, kad viņš pārrodas mājās no skolas, bet durvis ir slēgtas. Tādos gadījumos zēns dodas meklēt māti pilsētā.

Veicot alkohola pārbaudi, sievietes izelpā tika konstatētas aptuveni četras promiles alkohola.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju zēns fiziski iespaidots. Sieviete kā sišanas iemeslu minējusi to, ka viņš nebija apģērbies atbilstoši laika apstākļiem.

Pašlaik zēns nodots krustmātes gādībā, savukārt Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. Informācija par notikušo tiks nodota arī Liepājas pilsētas domes Sociālajam dienestam un Liepājas pilsētas bāriņtiesai, lai lemtu par bērna aizgādības tiesību pārtraukšanu mātei. Sieviete iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā, informēja Šeršņova.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem par to, ka viņi nebija vienaldzīgi un, izdzirdot bērna kliedzienus, nekavējoties ziņoja policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!