Foto: LETA

Aprīlī sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" reitings sasniedzis pēdējā gada laikā augstāko pozīciju - 23%, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz SKDS veikto aptauju par to, kā iedzīvotāji balsotu Saeimas vēlēšanās.

Mēnesi iepriekš par "Saskaņu" parlamenta vēlēšanās bija gatavi balsot 21,2% vēlētāju.

Aprīlī par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) Saeimas vēlēšanās bija gatavi balsot 14,6% aptaujāto, kas ir par 1,5 procentpunktiem vairāk nekā martā, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 6,4% jeb par 1,5 procentpunktiem mazāk nekā martā, liecina aptaujas dati.

Par Latvijas Reģionu apvienību (LRA) aprīlī bija gatavi balsot 5,1% vēlētāju, kas ir par 1,2 procentpunktiem vairāk nekā martā, bet par "Vienotību" - 4,1% respondentu.

Aprīlī, salīdzinot ar martu, par 0,1 procentpunktu krities Artusa Kaimiņa vadītās partijas "KPV LV" reitings, sasniedzot 3,8%, bet par 0,3 procentpunktiem audzis Ingunas Sudrabas vadītās partijas "No sirds Latvijai" reitings, sasniedzot 2,2%. Jaunās konservatīvās partijas reitings turpretim nokritis no 2,9% martā līdz 2% aprīlī, liecina SKDS aptaujas dati.

Aptuveni 24,1% aptaujāto norādījuši, ka nav izšķīrušies, par ko balsotu, savukārt 12,4% apgalvojuši, ka Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies.

Ja neizlēmušo balsis sadalās proporcionāli, aprīlī 5% barjeru, lai iekļūtu Saeimā, varētu pārvarēt sešas partijas - "Saskaņa", ZZS, VL-TB/LNNK, "Vienotība", "KPV LV" un LRA, vēstīja LTV, uzsverot, ka minētās aptaujas rezultāti neatspoguļo partiju reitingus pašvaldību vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!