Foto: Valsts policija
Policistam, kurš 14. jūnijā Dobeles novadā alkohola reibumā notrieca velosipēdistu, piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, proti, aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums vadīt jebkādas kategorijas transportlīdzekli, informē Iekšējais drošības birojs (IDB).

Jau ziņots, ka 14. jūnijā ap pulksten 13 Dobeles novada Bērzes pagastā, uz autoceļa Jelgava-Dobele-Annenieki, notika ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta Valsts policijas amatpersona. Policijas darbinieks vadījis transportlīdzekli 1,32 promiļu reibumā.

IDB informācija liecina, ka policijas darbinieks, veicot apdzīšanas manevru, izraisījis sadursmi ar transportlīdzekli, kurš bija uzsācis kreisā pagrieziena manevru. Ceļu satiksmes negadījumā smagus miesas bojājumus guva velosipēdists, kurš pēc negadījuma tika nogādāts slimnīcā, kur nākamajā dienā, 15. jūnijā, mira.

IDB patlaban veic izmeklēšanu. Lai tiktu nodrošināta vispusīga un pilnīga izmeklēšana un netiktu traucēta pierādījumu vākšana, 20. jūnijā Valsts policijas amatpersona tika aizturēta par Krimināllikuma 262. panta 4. daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola ietekmē, un ja tā izraisījusi cietušā nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!