Foto: facebook.com/arinka.baikova

Latvijas jaunā peldētājā Arina Baikova sestdien ieņēma 20. vietu Izraēlā notiekošā Eiropas junioru čempionāta priekšsacīkstēs 100 metros uz muguras, kļūstot par rezervisti pusfinālam, taču tajā pie dalības netika.

Priekšsacīkstēs Baikova distanci veica vienā minūtē un 3,76 sekundēs, savā peldējumā ieņemot septīto vietu.

Pusfinālā automātiski iekļuva 16 labāko rezultātu īpašnieces, taču katru valsti varēs pārstāvēt ne vairāk par divām peldētājām, līdz ar to cīņā par vietu finālā nevarēja piedalīties pa vienai Krievijas un Itālijas sportistei. Tādējādi nākamajā kārtā tika arī 17. un 18. rezultāta īpašnieces, bet Baikovai bija otrās rezervistes statuss, taču Latvijas peldētāja netika pie iespējas piedalīties pusfinālā. No 18.vietas īpašnieces Baikova atpalika 0,12 sekundes.

Tikmēr Ieva Maļuka 100 metrus uz muguras peldēja vienā minūtē un 5,67 sekundēs, savā peldējumā finišējot otrā un uzrādot 36.rezultātu 49 peldētāju konkurencē.

Tāpat Maļuka startēja arī 50 metros brīvajā stilā, kur finišēja pēc 27,51 sekundes, savā peldējumā ieņemot astoto vietu un sacensības noslēdzot 53.pozīcijā 61 peldētājas konkurencē.

Savukārt vienīgais Latvijas vīru pārstāvis Jānis Vitauts Siliņš 100 metru brasā ar vienu minūti un 4,75 sekundēm bija astotais savā peldējumā un ieņēma 23.vietu starp 33 peldētājiem. Lai iekļūtu pusfinālā, Siliņam bija jāpeld par 0,57 sekundēm ātrāk.

Pirmajās trīs čempionāta dienās starp trim Latvijas sportistiem divas reizes pusfinālu bija sasniedzis Siliņš, kurš ieņēma 15.vietu 200 metros brasā un 16.pozīciju četrreiz īsākā distancē, kā arī Baikova, kura ieņēma 14.vietu 50 metru distancē uz muguras. Eiropas junioru čempionāts Natanjas pilsētā Izraēlā turpināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!