Foto: Shutterstock

Pieprasot uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, šodien aptuveni 800 mediķi Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotajā brīdinājuma akcijā pārtrauks strādāt pagarināto normālo darba laiku.

LVSADA vadītājs Valdis Keris pastāstīja, ka tas ir aicinājums mediķiem brīvprātīgi likumā atļautajā un noteiktajā kārtībā nepiekrist vienu mēnesi jūlijā strādāt pagarināto normālo darba laiku. Līdz ar to papildu formalitātes nav vajadzīgas un pieteikums Veselības ministrijā (VM) nav jāiesniedz.

Keris atzina, ka akcijas dēļ pacientiem būs ilgāk jāgaida uz pakalpojumu saņemšanu. Viņš uzsvēra, ka īpaši tas attiecas uz plānveida pakalpojumu saņemšanu, bet atsevišķās situācijās var ietekmēt arī neatliekamo pakalpojumu saņemšanu.

"Iespējams, būs kādas struktūrvienības jāslēdz uz laiku, jo būs par maz cilvēku, lai nodrošinātu funkcionalitāti kāda nodaļā," pieļāva LVSADA vadītājs.

Keris uzsvēra, ka atbildība par to pilnā mērā gulstas uz politiķiem, jo viņi bija savlaicīgi informēti par situāciju un bija dots laiks un iespēja novērst šos protestus.

Kā vēstīts, LVSADA lēmumu par brīdinājuma akciju pieņēma, jo grozījumi Ārstniecības likumā nenodrošinot arodbiedrības iecerētos uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, kas strādā pagarināto normālo darba laiku.

Pirmdien, 3. jūlijā, sāksies arī ģimenes ārstu beztermiņa streiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!