Foto: Shutterstock
Kuram gan nav gadījusies situācija, ka, neskatoties uz pārliecību, pūdercukura kastīte tomēr nav produktu plauktiņā, kaut tā ir tik ļoti nepieciešama konkrētā ēdiena pagatavošanai? Ir risinājums pat, ja krājumos nav vairs saglabājušās kafijas dzirnaviņas!

Nav jau liela skāde, ja pūdercukuru vajag kāda našķa pagatavošanai, kur nekas slikts nenotiks, ja cukura graudiņi būs lielāki, taču virtuļu, žagariņu un kūku pārkaisīšanai ar to līdzēts nebūs, turklāt ir receptes, kur nepieciešams tieši pūdercukurs arī mīklas gatavošanā. Kādu reizi šāda situācija pagadījās arī man, taču, aplūkojot virtuves palīgierīču sastāvu, nolēmu izmēģināt blendera piemērotību šim darbam, un rezultāts patīkami pārsteidza.

Šajā gadījumā pūdercukura iegūšanai derēs krūzes blenderis vai mazais rokas blenderis, kas smalcināšanas laikā ir noslēgtā traukā, pretējā gadījumā cukura putekļi izkaisīsies pa visu virtuvi.

Blenderī ieber nelielu daudzumu cukura (jo vairāk bērsi, jo grūtāk tam būs sasmalcināt visu daudzumu) un ļauj ierīcei sasmalcināt cukuru. Iespējams, kāda blenderis tam prasīs vairāk laika, atkarībā no asmeņa un jaudas. Taču jābūt pacietīgam, jo pavisam drīz iegūsi vajadzīgo.

Ieteikums gan ir uzmanīgi noņemt vāku blenderim vai traukam, jo pūdercukurs strauji ''kāps'' ārā pār malām, tāpēc vislabāk kādu brīdi nogaidīt pēc cukura smalcināšanas.

Iegūto pūdercukuru izmanto, kā vajadzīgs – ieber sietiņā un kaisi pār gatavajiem našķiem vai pievieno vajadzīgajām sastāvdaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!