Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Prezidijs sasaucis Saeimas ārkārtas sesijas sēdi, kurā parlaments galīgajā lasījumā lems par nodokļu politikas reformas likumprojektiem.

Saeimas sēde notiks ceturtdien pulksten 14. Tajā bez jaunās nodokļu politikas reformas likumprojektiem tiks vētīti arī citi jautājumi, tostarp tiks lemts par parlamentārās izmeklēšanas komisijas par "valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā Nr.16870000911" locekļu ievēlēšanu.

Tā kā iepriekš valdošā koalīcija vienojās, ka neatkārtos iepriekšējo praksi un nelems par svarīgiem jautājumiem līdz rīta gaismai, visticamāk, ka sēde varētu turpināties piektdien.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka trešdienas vakarā ap pulksten 22 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pabeidza darbu pie nodokļu reformas likumprojektiem un virzīja tos izskatīšanai Saeimā.

Ar nodokļu reformu saistītos likumprojektus komisija sāka skatīt otrdienas pēcpusdienā, bet turpināja trešdien no pulksten 9 līdz aptuveni pulksten 22. Ar finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) piedalīšanos tika izskatīti ap 350 priekšlikumiem.

Likumprojekti un likumu grozījumi, par kuriem Saeima ceturtdien lems galīgajā lasījumā, piedāvā virkni izmaiņu nodokļu jomā, tostarp nākamgad iecerēts palielināt minimālo algu līdz 430 eiro līdzšinējo 380 eiro vietā. Tāpat pieaugs maksimālais diferencētais neapliekamais minimums no līdzšinējiem 115 eiro līdz 200 eiro nākamgad, 2019. gadā tas būs 230 eiro, bet 2020. gadā sasniegs 250 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!